Szerző Téma: Bibliai találós kérdések  (Megtekintve 711872 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető szandry

• Testvérünk
  • *
Re:Bibliai találós kérdések
« Válasz #6975 Dátum: 2013 Május 22, 17:01:19 »
"Jézus pedig felemelé szemeit az égre, és monda: Atyám, hálát adok néked,
hogy meghallgattál engem.Tudtam is én, hogy te mindenkor meghallgatsz engem;
csak a körülálló sokaságért mondtam, hogy elhigyjék, hogy te küldtél engem." János ev. 11.41b-42.

" Ezeket beszélte Jézus; és felemelé szemeit az égre, és monda:
Atyám, eljött az óra; dicsőítsd meg a te Fiadat, hogy a te Fiad is dicsőítsen téged;
Amiként te hatalmat adtál néki minden testen, hogy örök életet adjon mindennek, amit néki adtál.
Az pedig az örök élet, hogy megismerjenek téged, az egyedül igaz Istent, és akit elküldtél, a Jézus Krisztust.
Én dicsőítettelek téged e földön: elvégeztem a munkát, amelyet reám bíztál, hogy végezzem azt.
És most te dicsőíts meg engem, Atyám, te magadnál azzal a dicsőséggel, amelylyel bírtam te nálad a világ létele előtt.
Megjelentettem a te nevedet az embereknek, akiket e világból nékem adtál: tiéid valának, és nékem adtad azokat, és a te beszédedet megtartották..." János 17.1-26.

"Atyám! ha lehetséges, múljék el tőlem e pohár; mindazáltal ne úgy legyen amint én akarom, hanem amint te." Máté ev. 26.39

"Jézus pedig így könyörgött: "Atyám, bocsáss meg nekik, mert nem tudják, mit cselekszenek." Lukács ev.23.34a
" Isten, légy irgalmas nekem, bűnösnek!" Lukács ev. 18.13b (MBT)  Hallel`Yah jahid!

Szeretettel András.

Nem elérhető Antee

• Admin
  • Testvérünk
  • *
    • Alfa-Omega (keresztyén közösség)
« Válasz #6976 Dátum: 2013 Május 22, 17:22:24 »
Nagyszerű, most akkor mindketten kérdezhettek, az csak jobb lehet ha egyszerre két kérdés van fent! :afro:
"Halljátok az Úrnak beszédét, akik rettegtek az ő beszédére: így szólnak testvéreitek, akik titeket gyűlölnek, nevemért eltaszítanak: Jelenjék meg az Úrnak dicsősége, hogy lássuk örömötöket; de ők megszégyenülnek." (Ézsaiás 66,5)

Nem elérhető torokildiko46

• Testvérünk
  • *
    • http://ildiko-torok.blogspot.com/
« Válasz #6977 Dátum: 2013 Május 22, 17:30:33 »
Nagyszerű, most akkor mindketten kérdezhettek, az csak jobb lehet ha egyszerre két kérdés van fent! :afro:

ok! rendben van! :2smitten: :2smitten: :2smitten:

Melyik gyülekezetnek ígéri Jézus, hogy az Õ királyi székébe ülhet Vele? Igét kérek!!! :019:

Szandry testvérem te következel!!! :2smitten: :2smitten: :2smitten:
Mert én tudom, hogy az én megváltóm él, és utoljára az én porom felett megáll.! Jób:19:25

Nem elérhető szandry

• Testvérünk
  • *
« Válasz #6978 Dátum: 2013 Május 22, 17:38:51 »
A Laodiceai gyülekezetnek:

"A laodiceai gyülekezet angyalának írd meg: ezt mondja az Ámen,
a hű és igaz tanú, Isten teremtésének kezdete:
Aki győz, annak megadom, hogy velem együtt üljön az én trónusomon;
mint ahogy én is győztem, és Atyámmal együtt ülök az ő trónusán." János Mennyei Jelenéseinek könyve 3.14, 21.

A Kérdésem:

Kit és hol köveztek meg, aki miután kivonszolták a testét a városon kívülre, felkelt és visszament a városba?
" Isten, légy irgalmas nekem, bűnösnek!" Lukács ev. 18.13b (MBT)  Hallel`Yah jahid!

Szeretettel András.

• Testvérünk
  • *
« Válasz #6979 Dátum: 2013 Május 22, 17:46:32 »
A Laodiceai gyülekezetnek:

"A laodiceai gyülekezet angyalának írd meg: ezt mondja az Ámen,
a hű és igaz tanú, Isten teremtésének kezdete:
Aki győz, annak megadom, hogy velem együtt üljön az én trónusomon;
mint ahogy én is győztem, és Atyámmal együtt ülök az ő trónusán." János Mennyei Jelenéseinek könyve 3.14, 21.

Tökéletes  a  válaszod! megint te kérdezel! akkor én készítem a választ a kérdésedre: :igen: :026:

Mert én tudom, hogy az én megváltóm él, és utoljára az én porom felett megáll.! Jób:19:25

• Testvérünk
  • *
« Válasz #6980 Dátum: 2013 Május 22, 17:51:31 »

A Kérdésem:

Kit és hol köveztek meg, aki miután kivonszolták a testét a városon kívülre, felkelt és visszament a városba?

Pál ra gondoltál testvérem???
 Ige:
Ap csel:14:
19
Jövének azonban Antiókhiából és Ikóniumból zsidók, és a sokaságot eláltatván, megkövezék Pált, és kivonszolák a városból, azt gondolván, hogy meghalt.
20
De mikor körülvették őt a tanítványok, felkelvén, beméne a városba; és másnap Barnabással elméne Derbébe.

:290: :033:

Nem elérhető szandry

• Testvérünk
  • *
« Válasz #6981 Dátum: 2013 Május 22, 17:51:53 »
Akkor még egy kérdés:

Kiről van feljegyezve a Szentírásba, hogy hétezer juha, háromezer tevéje, ötszáz pár ökre és ötszáz szamara volt?

Szeretettel András.

Nem elérhető szandry

• Testvérünk
  • *
« Válasz #6982 Dátum: 2013 Május 22, 17:53:59 »
Igen Pál apostolra gondoltam, és Lisztrában történt mind ez.
Jól válaszoltál, és te következel kérdezni.

Szeretettel András.

• Testvérünk
  • *
« Válasz #6983 Dátum: 2013 Május 22, 17:55:21 »
Akkor még egy kérdés:

Kiről van feljegyezve a Szentírásba, hogy hétezer juha, háromezer tevéje, ötszáz pár ökre és ötszáz szamara volt?

JÓB ra gondolok kedves testvérem:

Jób könyve » 1. fejezet
1
Vala Úz földén egy ember, akinek Jób vala a neve. Ez az ember feddhetetlen, igaz, istenfélő vala és bűn-gyűlölő.
2
Születék pedig néki hét fia és három leánya.
3
És vala az ő marhája: hétezer juh, háromezer teve és ötszáz igabarom és ötszáz szamár; cselédje is igen sok ....

• Testvérünk
  • *
« Válasz #6984 Dátum: 2013 Május 22, 17:59:25 »
Igen Pál apostolra gondoltam, és Lisztrában történt mind ez.
Jól válaszoltál, és te következel kérdezni.

Ki élt a leghosszabb ideig itt a földön? Igét kérek!!! :019:

Nem elérhető szandry

• Testvérünk
  • *
« Válasz #6985 Dátum: 2013 Május 22, 18:08:17 »
"Metúselah teljes életkora tehát kilencszázhatvankilenc év volt, amikor meghalt." 1Mózes 5.27

Szeretettel András.

• Testvérünk
  • *
« Válasz #6986 Dátum: 2013 Május 22, 18:15:19 »
"Metúselah teljes életkora tehát kilencszázhatvankilenc év volt, amikor meghalt." 1Mózes 5.27

akkor te kérdezel! :rozsa:

Akkor még egy kérdés:

JÓB ra gondolok kedves testvérem:

Jób könyve » 1. fejezet
1
Vala Úz földén egy ember, akinek Jób vala a neve. Ez az ember feddhetetlen, igaz, istenfélő vala és bűn-gyűlölő.
2
Születék pedig néki hét fia és három leánya.
3
És vala az ő marhája: hétezer juh, háromezer teve és ötszáz igabarom és ötszáz szamár; cselédje is igen sok ....

erre meg én kérdezek???

Nem elérhető szandry

• Testvérünk
  • *
« Válasz #6987 Dátum: 2013 Május 22, 18:39:25 »
 Igen, Ildikó testvérem, még van egy kérdésed, amit várok, hogy feltedd.

Az én kérdésem:

Ki ölt meg 85 embert egy király parancsára, és az illető milyen származású volt?

Szeretettel András.

• Testvérünk
  • *
« Válasz #6988 Dátum: 2013 Május 22, 18:48:52 »
Melyik Páli levél utal egy laodiceaiakhoz intézett levélre? :019:

Nem elérhető szandry

• Testvérünk
  • *
« Válasz #6989 Dátum: 2013 Május 22, 18:57:04 »
 A Kolossébeliekhez írt levélbe Pál többször is emliti a Laodiceai gyülekezetet:

Kolosse levél 2,1: "Mert akarom, hogy tudtotokra legyen, hogy milyen nagy tusakodásom van ti érettetek, és azokért, kik Laodiceában vannak, és mindazokért, akik nem láttak engem személy szerint e testben;"

Kolosse levél 4,13: "Mert bizonyságot teszek ő felőle, hogy sokat fárad érettetek és azokért, kik Laodiceában és Jerápolisban vannak."

Kolosse levél 4,15-16: "Köszöntsétek az atyafiakat, kik Laodiceában vannak, és Nimfást és a gyülekezetet, mely az ő házánál van. És mikor felolvastatik nálatok e levél, cselekedjétek meg, hogy a laodiceaiak gyülekezetében is felolvastassék, és hogy a Laodiceából átveendő levelet ti is felolvassátok"

Szeretettel András.