idézet:
Márk evangéliuma 2,15
"Amint a farizeusok közül való írástudók látták, hogy bűnösökkel és vámszedőkkel eszik együtt, szóltak tanítványainak, hogy a vámszedőkkel és bűnösökkel eszik. Amikor ezt Jézus meghallotta, így szólt hozzájuk: "Nem az egészségeseknek van szükségük orvosra, hanem a betegeknek; nem azért jöttem, hogy az igazakat hívjam, hanem hogy a bűnösöket."
Van egyáltalán egészséges Jézus nélkül? Egészen biztos, hogy nincs egy sem. Azokon nem tud segíteni, akik Jézus nélkül valamire is tartják magukat. A Jézusban való élet feltétele, hogy haljunk meg magunknak. Jézus azért jött, hogy megkeresse az elveszettet. Azért jött, hogy meggyógyítsa a betegeket! De ne a testi gyógyulásra gondoljunk, hiszen Jézus sem a testre gondolt itt. Mert mit használ az, ha testünk ép, de a lelkünk a halál felé tart? Az Ézsaiási prófécia sem a testre korlátozódik, mint ahogyan a legtöbb hívő azt gondolja:
"...az ő sebei árán gyógyultunk meg." (Ézsaiás könyve 53,5)
Jézus beszédei élet és lélek. A test pedig nem használ semmit... (Jn 6,63)
eszembe jutott hogy Jézus azt mondta hogy ő azért jött hogy szolgáljon nekünk:
Márk Evangéliuma:10:45 Mert az embernek Fia sem azért jött, hogy néki szolgáljanak, hanem hogy ő szolgáljon, és adja az ő életét váltságul sokakért.
az ő beszédeit ha megtartjuk élünk! ez csodálatos!!!
Mekkora igéret!!!
ános Evangéliuma:5:24 Bizony, bizony mondom néktek, hogy aki az én beszédemet hallja és hisz annak, aki engem elbocsátott, örök élete van; és nem megy a kárhozatra, hanem általment a halálból az életre.
János Evangéliuma:6:33 Mert az az Istennek kenyere, amely mennyből száll alá, és életet ád a világnak.