Szerző Téma: Igék képekben  (Megtekintve 47963 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető torokildiko46

• Testvérünk
  • *
    • http://ildiko-torok.blogspot.com/
Re:Igék képekben
« Válasz #180 Dátum: 2013 Március 22, 18:01:44 »
 :019:

Mikeás könyve:7:8   Ne örülj, én ellenségem! Elestem ugyan, de felkelek, mert ha még a setétségben ülnék is, az Úr az én világosságom!

Mert én tudom, hogy az én megváltóm él, és utoljára az én porom felett megáll.! Jób:19:25

Nem elérhető Elisabeth

• Moderátor
  • Testvérünk
  • *
« Válasz #181 Dátum: 2013 Március 23, 10:04:25 »
ÁMEN!

Az emberektől való rettegés csapdába ejt, de aki az ÚRban bízik, az oltalmat talál.
Péld. 29:25.    

:2smitten:
Taníts akaratod teljesítésére, mert te vagy Istenem! A te jó lelked vezéreljen az egyenes úton!
Zsolt 143,10

• Testvérünk
  • *
« Válasz #182 Dátum: 2013 Március 31, 12:59:27 »
I. Korintus levél:15:20   Ámde Krisztus feltámadott a halottak közül, zsengéjök lőn azoknak, kik elaludtak.
Mert én tudom, hogy az én megváltóm él, és utoljára az én porom felett megáll.! Jób:19:25

Nem elérhető Elisabeth

• Moderátor
  • Testvérünk
  • *
« Válasz #183 Dátum: 2013 Május 02, 18:22:54 »
ÁMEN!

Emlékezem az ÚR tetteire, visszagondolok hajdani csodáira. 13. Végiggondolom minden tettedet, elmélkedem dolgaidon. 14. Szent a te utad, Istenem! Van-e oly nagy Isten, mint a mi Istenünk? 15. Te vagy az Isten, aki csodákat tettél, megismertetted erődet a népekkel. 16. Megváltottad hatalmaddal népedet, Jákób és József fiait. (Szela.) 17. Láttak téged a vizek, ó Isten, láttak a vizek, és megremegtek, a mély vizek is reszkettek.
Zsolt 77,12-17

Taníts akaratod teljesítésére, mert te vagy Istenem! A te jó lelked vezéreljen az egyenes úton!
Zsolt 143,10

Nem elérhető Antee

• Admin
  • Testvérünk
  • *
    • Alfa-Omega (keresztyén közösség)
« Válasz #184 Dátum: 2013 Május 03, 00:25:28 »
Ámen
"Halljátok az Úrnak beszédét, akik rettegtek az ő beszédére: így szólnak testvéreitek, akik titeket gyűlölnek, nevemért eltaszítanak: Jelenjék meg az Úrnak dicsősége, hogy lássuk örömötöket; de ők megszégyenülnek." (Ézsaiás 66,5)

Nem elérhető bacsipista

• Testvérünk
  • *
    • Keresztény kincskereső
« Válasz #185 Dátum: 2013 Május 03, 09:09:05 »
7 Nyomorúságomban az ÚRhoz kiáltottam, segítségért kiáltottam Istenemhez. Meghallotta hangomat templomában, kiáltásom a fülébe jutott.
8 Megrendült és rengett a föld, a hegyek alapjai megremegtek, megrendültek, mert haragra gyúlt.
9 Füst jött ki orrából, szájából emésztő tűz, parázs izzott benne.
10 Lehajlította az eget, és leszállt, homály volt lába alatt.
11 Kerúbon ülve repült, szelek szárnyán suhant.
12 A sötétséget tette rejtekévé maga körül, mint egy sátrat, a sötét vizeket, a gomolygó fellegeket.
13 Az előtte levő fényözönből előtörtek fellegei jégesővel és tüzes parázzsal.
14 Dörgött az ÚR az égben, mennydörgött a Felséges jégesővel és tüzes parázzsal.
15 Kilőtte nyilait, és szétszórta, tömérdek villámot röpített ki.
16 Láthatóvá váltak a vizek medrei, és feltárultak a világ alapjai dorgálásodtól, URam, haragod szelének fúvásától.
17 Lenyúlt a magasból, és fölvett, a nagy vizekből kihúzott engem.
Zsoltárok 18, 7-17
"Minden szabad nekem, de nem minden használ. Minden szabad nekem, de ne váljak semminek a rabjává." 1Korintus 6,12

Nem elérhető Elisabeth

• Moderátor
  • Testvérünk
  • *
« Válasz #186 Dátum: 2013 Május 03, 09:57:31 »
ÁMEN!
Zsolt 143,10

• Testvérünk
  • *
« Válasz #187 Dátum: 2013 Május 04, 09:59:47 »
Mózes II. könyve:20:10   De a hetedik nap az Úrnak a te Istenednek szombatja: semmi dolgot se tégy azon se magad, se fiad, se leányod, se szolgád, se szolgálóleányod, se barmod, se jövevényed, aki a te kapuidon belől van;
Mózes II. könyve:20:11   Mert hat napon teremté az Úr az eget és a földet, a tengert és mindent, ami azokban van, a hetedik napon pedig megnyugovék. Azért megáldá az Úr a szombat napját, és megszentelé azt.
Mózes II. könyve:31:13   Te szólj az Izráel fiainak, mondván: Az én szombatimat bizony megtartsátok; mert jel az én közöttem és ti köztetek nemzetségről nemzetségre, hogy megtudjátok, hogy én vagyok az Úr, aki titeket megszentellek.

Nem elérhető bacsipista

• Testvérünk
  • *
    • Keresztény kincskereső
« Válasz #188 Dátum: 2013 Május 04, 10:18:44 »
Nehemiás 13,16-19

[16] Tírusziak is voltak ott, akik halat és mindenféle árut hoztak, és a nyugalom napján árusították a júdaiaknak Jeruzsálemben. [17] Ezért megszidtam a júdai nemeseket, és ezt mondtam nekik: Miért követtek el ilyen gonoszságot, hogy megszentségtelenítitek a nyugalom napját?! [18] Hiszen ugyanezt követték el őseitek, ezért hozta ránk és városunkra Istenünk ezt a sok bajt! Ti pedig még növelitek Isten haragját Izráel ellen azzal, hogy megszentségtelenítitek a nyugalom napját! [19] Amikor a nyugalom napja előestéjén árnyék borult Jeruzsálem kapuira, megparancsoltam, hogy zárják be az ajtószárnyakat. Azt is megparancsoltam, hogy ne nyissák ki azokat, amíg el nem múlt a nyugalom napja. Néhány legényemet a kapukhoz állítottam, hogy ne jusson be semmiféle teher a nyugalom napján.
"Minden szabad nekem, de nem minden használ. Minden szabad nekem, de ne váljak semminek a rabjává." 1Korintus 6,12

• Testvérünk
  • *
« Válasz #189 Dátum: 2013 Május 04, 13:31:49 »
23 Zsoltár:
Dávid zsoltára. Az Úr az én pásztorom; nem szűkölködöm.
2
Fűves legelőkön nyugtat engem, és csendes vizekhez terelget engem.
3
Lelkemet megvidámítja, az igazság ösvényein vezet engem az ő nevéért.
4
Még ha a halál árnyékának völgyében járok is, nem félek a gonosztól, mert te velem vagy; a te vessződ és botod, azok vigasztalnak engem.
5
Asztalt terítesz nékem az én ellenségeim előtt; elárasztod fejem olajjal; csordultig van a poharam.
6
Bizonyára jóságod és kegyelmed követnek engem életem minden napján, s az Úr házában lakozom hosszú ideig

ÁMEN!!!

Nem elérhető bacsipista

• Testvérünk
  • *
    • Keresztény kincskereső
« Válasz #190 Dátum: 2013 Május 04, 15:32:24 »
Ámen, "Csak bízz az Úrban és soha ne csüggedj!"

Nem elérhető Elisabeth

• Moderátor
  • Testvérünk
  • *
« Válasz #191 Dátum: 2013 Május 05, 12:52:20 »
A ki hálával áldozik, az dicsőít engem, és a ki az útra vigyáz, annak mutatom meg Istennek szabadítását.
Zsolt 50,23    
Zsolt 143,10

• Testvérünk
  • *
« Válasz #192 Dátum: 2013 Május 10, 09:42:26 »
Korinthusbeliekhez írt első levele » 13. fejezet
1
Ha embereknek vagy angyaloknak nyelvén szólok is, szeretet pedig nincsen én bennem, olyanná lettem, mint a zengő érc vagy pengő cimbalom.
2
És ha jövendőt tudok is mondani, és minden titkot és minden tudományt ismerek is; és ha egész hitem van is, úgyannyira, hogy hegyeket mozdíthatok ki helyökről, szeretet pedig nincsen én bennem, semmi vagyok.
3
És ha vagyonomat mind felétetem is, és ha testemet tűzre adom is, szeretet pedig nincsen én bennem, semmi hasznom abból.
4
A szeretet hosszútűrő, kegyes; a szeretet nem irígykedik, a szeretet nem kérkedik, nem fuvalkodik fel.
5
Nem cselekszik éktelenül, nem keresi a maga hasznát, nem gerjed haragra, nem rójja fel a gonoszt,
6
Nem örül a hamisságnak, de együtt örül az igazsággal;
7
Mindent elfedez, mindent hiszen, mindent remél, mindent eltűr.
8
A szeretet soha el nem fogy: de legyenek bár jövendőmondások, eltöröltetnek; vagy akár nyelvek, megszünnek; vagy akár ismeret, eltöröltetik.
9
Mert rész szerint van bennünk az ismeret, rész szerint a prófétálás:
10
De mikor eljő a teljesség, a rész szerint való eltöröltetik.
11
Mikor gyermek valék, úgy szóltam, mint gyermek, úgy gondolkodtam, mint gyermek, úgy értettem, mint gyermek: minekutána pedig férfiúvá lettem, elhagytam a gyermekhez illő dolgokat.
12
Mert most tükör által homályosan látunk, akkor pedig színről színre; most rész szerint van bennem az ismeret, akkor pedig úgy ismerek majd, amint én is megismertettem.
13
Most azért megmarad a hit, remény, szeretet, e három; ezek között pedig legnagyobb a szeretet.

:2smitten: :2smitten: :2smitten: :2smitten:

Nem elérhető bacsipista

• Testvérünk
  • *
    • Keresztény kincskereső
« Válasz #193 Dátum: 2013 Május 10, 17:05:18 »
"nálad van, URam, a szeretet. Te megfizetsz mindenkinek tettei szerint."

Zsolt 62:13.

• Testvérünk
  • *
« Válasz #194 Dátum: 2013 Május 22, 17:13:19 »
ámen! :2smitten: :2smitten: :2smitten:

IV Mózes: 6: 24-26:

24
Áldjon meg tégedet az Úr, és őrizzen meg tégedet.
25
Világosítsa meg az Úr az ő orcáját te rajtad, és könyörüljön te rajtad.
26
Fordítsa az Úr az ő orcáját te reád, és adjon békességet néked

Ámen!!!