Ildikó nagyon érdekes képeket tettél fel.
A selyem akác nagyon tetszk.
A dögvirág miért dögvirág? Érdekesek a fekete pettek rajta.
A kökosár ügyes mozaik munka.
Az árvácskák közt álló Ildikó pedig nem illik bele a képbe, mert nem árvácska. Itt vagyunk neki mi.
kedves Pista testvérem!
következnek a válaszok:
Dögvirágfélék.
Ezek a növények aztán nem ismertek, pedig nagyon könnyen tarthatóak, kis méretűek, szinte igénytelenek, sok mindent kibírnak. Ráadásul hihetetlen változatos a viráguk, különböző színekben, méretekben pompáznak. Évente többször is virágoznak, van amelyik folyamatosan. Egy hátrányuk van, nevükből is lehet következtetni rá, hogy virágai a legyeket speciális rothadó hús szaggal csalogatják a megporzásukhoz. Szerencsére az orrunk gyenge, a növények néhány kivétellel nem bűzlenek, nyáron virágoznak, így erkélyen, kertben, lépcsőházban jól ellesznek.
Egy növényekkel foglalkozó portálon láttam egyszer egy virágot, egyszerre rabul ejtett. Később tudtam meg, hogy mi is az, körül-belül. Hát egy dögvirág volt. A kép is csalt, mert csak a virága volt, na élőben szegény virág is csak 1 cm körüli. A szagát meg nem is merem leírni, dögszag? Még az a szerencse, hogy nem nagyon illatos, csak néhány centiméterről lehet valamit érezni. Azért virágzáskor nem tartom őket a lakásban. Biztos ami biztos. A beazonosításuk elég nehéz, a növények kinézete lehet nagyon hasonló, de akár nagyon elérő is, pontosan szinte csak a virágból lehet megállapítani a pontos nevét. A virágok azért kárpótolhatnak minket, még akkor is, ha nincs is meg a pontos neve. A virágok mérete a pici fél cm-es és az akár 12-15 cm-es méret között változhat.
igen a kőkosár nagyon szép , nekem is tetszett azért is raktam fel.
Ildikó az árvácskák között , csak azért van mert az Ildikó nagyon szereti a virágokat, és az árvácskákat is , , és nagyon hálás vagyok hogy vagytok tik nekem , áldom az Urat minden nap és hálát adok értetek és imádkozom hogy legyen valami megoldás hogy újra köztetek lehessek