Szerző Téma: VIRÁGOK!  (Megtekintve 172798 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető Antee

• Admin
  • Testvérünk
  • *
    • Alfa-Omega (keresztyén közösség)
Re:VIRÁGOK!
« Válasz #240 Dátum: 2013 Május 15, 15:24:07 »
Nagyon szép! :afro:
"Halljátok az Úrnak beszédét, akik rettegtek az ő beszédére: így szólnak testvéreitek, akik titeket gyűlölnek, nevemért eltaszítanak: Jelenjék meg az Úrnak dicsősége, hogy lássuk örömötöket; de ők megszégyenülnek." (Ézsaiás 66,5)

Nem elérhető torokildiko46

• Moderátor
  • Testvérünk
  • *
    • http://ildiko-torok.blogspot.com/
« Válasz #241 Dátum: 2013 Május 15, 19:59:46 »
 :thanks:  köszönöm szépen kedves Pista testvérem nagyon szépek!! :030: :026: :031: :027: :026: :026:
Mert én tudom, hogy az én megváltóm él, és utoljára az én porom felett megáll.! Jób:19:25

Nem elérhető Elisabeth

• Testvérünk
  • *
« Válasz #242 Dátum: 2013 Május 17, 06:36:40 »
Készítettem még néhány képet ezekröl a számomra részben ismeretlen virágokról.

:2smitten:
Taníts akaratod teljesítésére, mert te vagy Istenem! A te jó lelked vezéreljen az egyenes úton!
Zsolt 143,10

• Moderátor
  • Testvérünk
  • *
« Válasz #243 Dátum: 2013 Május 17, 09:20:08 »
 :afro: :rozsa: :morning: :027: :026: :031: :thanks: :028:o: :afro:   Köszönöm szépen! nagyon szépek!  :2smitten:

én is küldök neked 2 csokor virágot! sok sok szeretettel!
Mert én tudom, hogy az én megváltóm él, és utoljára az én porom felett megáll.! Jób:19:25

Nem elérhető Antee

• Admin
  • Testvérünk
  • *
    • Alfa-Omega (keresztyén közösség)
« Válasz #244 Dátum: 2013 Május 17, 11:41:27 »
Nagyon szépek! :afro:
"Halljátok az Úrnak beszédét, akik rettegtek az ő beszédére: így szólnak testvéreitek, akik titeket gyűlölnek, nevemért eltaszítanak: Jelenjék meg az Úrnak dicsősége, hogy lássuk örömötöket; de ők megszégyenülnek." (Ézsaiás 66,5)

Nem elérhető bacsipista

• Testvérünk
  • *
    • Keresztény kincskereső
« Válasz #245 Dátum: 2013 Május 17, 23:37:28 »
Igen, szépek. Nekem is tetszenek.
"Minden szabad nekem, de nem minden használ. Minden szabad nekem, de ne váljak semminek a rabjává." 1Korintus 6,12

Nem elérhető Elisabeth

• Testvérünk
  • *
« Válasz #246 Dátum: 2013 Május 19, 16:58:12 »
Hú, nagyon szépek ezek is.

Én sem tudok eleget csodálkozni Isten milyen gyönyörü virágokkal ajándékozott meg minket. Újjabb fotókat készítettem, és ezeket sem ismerem...

:fel: :026: :027:
Taníts akaratod teljesítésére, mert te vagy Istenem! A te jó lelked vezéreljen az egyenes úton!
Zsolt 143,10

• Moderátor
  • Testvérünk
  • *
« Válasz #247 Dátum: 2013 Május 19, 17:31:39 »
 :igen: :igen: :igen: CSODÁSAK!!!!
 a második páfrány ,  a többit nem ismerem! nagyon nagyon szépek!!! :017: :161: :016: :rozsa: :thanks: :thanks: :027: :026: :074:

• Moderátor
  • Testvérünk
  • *
« Válasz #248 Dátum: 2013 Május 19, 17:45:48 »
az első kép az selyem akác! :2smitten:
 második : abutilon freida :2smitten: ez érdekes de szép nagyon!

harmadik: dög virág
negyedik : egy kőből készült virág kosár

ötödik : japán kert:Ashikaga Flower Park akácfák
hat: én a városligeti árvácskák között! :2smitten: :2smitten: :2smitten:

Nem elérhető bacsipista

• Testvérünk
  • *
    • Keresztény kincskereső
« Válasz #249 Dátum: 2013 Május 20, 21:41:01 »
Ildikó nagyon érdekes képeket tettél fel.
A selyem akác nagyon tetszk.
A dögvirág miért dögvirág? Érdekesek a fekete pettek rajta.
A kökosár ügyes mozaik munka.
Az árvácskák közt álló Ildikó pedig nem illik bele a képbe, mert  nem árvácska. Itt vagyunk neki mi.
"Minden szabad nekem, de nem minden használ. Minden szabad nekem, de ne váljak semminek a rabjává." 1Korintus 6,12

• Moderátor
  • Testvérünk
  • *
« Válasz #250 Dátum: 2013 Május 21, 00:54:36 »
Ildikó nagyon érdekes képeket tettél fel.
A selyem akác nagyon tetszk.
A dögvirág miért dögvirág? Érdekesek a fekete pettek rajta.
A kökosár ügyes mozaik munka.
Az árvácskák közt álló Ildikó pedig nem illik bele a képbe, mert  nem árvácska. Itt vagyunk neki mi.

kedves Pista testvérem!

következnek a válaszok:
Dögvirágfélék.

Ezek a növények aztán nem ismertek, pedig nagyon könnyen tarthatóak, kis méretűek, szinte igénytelenek, sok mindent kibírnak. Ráadásul hihetetlen változatos a viráguk, különböző színekben, méretekben pompáznak. Évente többször is virágoznak, van amelyik folyamatosan. Egy hátrányuk van, nevükből is lehet következtetni rá, hogy virágai a legyeket speciális rothadó hús szaggal csalogatják a megporzásukhoz. Szerencsére az orrunk gyenge, a növények néhány kivétellel nem bűzlenek, nyáron virágoznak, így erkélyen, kertben, lépcsőházban jól ellesznek.

Egy növényekkel foglalkozó portálon láttam egyszer egy virágot, egyszerre rabul ejtett. Később tudtam meg, hogy mi is az, körül-belül. Hát egy dögvirág volt. A kép is csalt, mert csak a virága volt, na élőben szegény virág is csak 1 cm körüli. A szagát meg nem is merem leírni, dögszag? Még az a szerencse, hogy nem nagyon illatos, csak néhány centiméterről lehet valamit érezni. Azért virágzáskor nem tartom őket a lakásban. Biztos ami biztos. A beazonosításuk elég nehéz, a növények kinézete lehet nagyon hasonló, de akár nagyon elérő is, pontosan szinte csak a virágból lehet megállapítani a pontos nevét. A virágok azért kárpótolhatnak minket, még akkor is, ha nincs is meg a pontos neve. A virágok mérete a pici fél cm-es és az akár 12-15 cm-es méret között változhat.

igen a kőkosár nagyon szép , nekem is tetszett azért is raktam fel.

Ildikó az árvácskák között , csak azért van mert az Ildikó nagyon szereti a virágokat, és az árvácskákat is , , és nagyon hálás vagyok hogy vagytok tik nekem , áldom  az Urat minden nap és hálát adok értetek  és imádkozom hogy  legyen  valami megoldás hogy újra köztetek lehessek :161: :016: :rozsa: :thanks: :032: :026: :027:

Nem elérhető bacsipista

• Testvérünk
  • *
    • Keresztény kincskereső
« Válasz #251 Dátum: 2013 Május 21, 06:50:43 »
 :284:

• Moderátor
  • Testvérünk
  • *
« Válasz #252 Dátum: 2013 Május 22, 09:37:49 »
Protea:
Cserepes virágként még nem láttuk, de vágott virágként sem túlismert, pedig igen különleges trópusi szépség.Hatalmas tömbszerű rózsaszín növény, amely kissé molyhos bevonattal rendelkezik. A király protea a legnagyobb, igen különleges látványt nyújt. Kiváló ajándék lehet egy szál is belőle, mert akár egy hónapig is megmarad, utána pedig kiszárítva eltehetjük emlékbe. Szála elérheti az 5-8000 Ft is, de nagyon egyedi csokor válik belőle a virágkötők kezében.
Protea neriifolia (Leanderlevelű protea, kék cukorbokor) gondozása:
A vadon élő egyedek közepesen nedves és mérsékelt klímájú területeken élnek, homokos, savanyú kémhatású területeken a Tábla hegységben. Ezért, alkalmazkodóképesebb a többi proteafélénél, és folyamatosan a legkeresettebb a termesztőknél.

A növények általában 3 méter magasak, de néha akár 5 méteresre is megnőnek. A szélesen ovális levelei fényesen zöldek. Virágaik a tiszta fehértől egész a rózsaszínig, a sötét rózsától a borszínűig változhatnak, számtalan variációban.

:rozsa: :rozsa: :rozsa: :rozsa2:

Ha magvetésről szaporítjuk a proteát:
Magvetés után a negyedik évtől várható a virága. A helyi variációktól függően késő nyártól késő tavaszig virágozhat. Valószínűleg a legeredményesebben nevelhető proteaféle a helyi kertekben nemcsak mint dísznövény , hanem mint vágott virág is

A nemzetség Protea nevezték 1735-ben Carl Linné után a görög isten Proteus , aki megváltoztathatja a formában lesz, mert proteas ilyen sokféle formában. Linné nemzetség alakult összevonásával számos nemzetségek által korábban publikált Herman Boerhaave , bár pontosan melyik Boerhaave a nemzetségek bekerültek Linné Protea változott minden egyes Linnaeus kiadványait.

A Proteaceae család, amelyhez tartoznak proteas egy ősi egyet. Ősei nőtt Gondwana , 300 millió évvel ezelőtt. Proteaceae oszlik két alcsalád: a Proteoideae , legjobb képviselte Dél- Afrikában , és a Grevilleoideae , koncentrálódik Ausztráliában és Dél-Amerikában , a másik kisebb szegmensei Gondwana, melyek ma már része a Kelet- Ázsiában . Afrika részvények csak egy nemzetség a Madagaszkár , mivel Dél-Amerikában és Ausztráliában számos közös nemzetség - ez azt jelzi, hogy külön Afrikából, mielőtt elváltak egymástól.

A legtöbb protea történik délre Limpopo folyón . Azonban Protea Kilimandzsáró található a Chaparral zónában a Mount Kenya Nemzeti Park . 92%-a faj fordul elő csak a Cape florisztikai régióban , egy keskeny öv hegyvidéki tengerparti föld Clanwilliam a Grahamstown , Dél-Afrika. A rendkívüli gazdagságát és sokféleségét, a fajok jellemző Cape Flora gondolják, hogy okozza részben a változatos táj, ahol populációk válnak egymástól elszigetelten és idővel fejleszteni külön faj.
Proteas felkeltette botanikusok látogató Jóreménység a 17. században. Sok fajt be Európába a 18. században, élvezve egyedülálló népszerűségnek idején között botanikusok
A hatalmas család Proteaceae , hogy egy tagja a alcsalád Proteoideae , amely Dél-afrikai és ausztrál tagjai.

Együtt a Springbok antilop , a protea kezelték, mint egy néha vitatott nemzeti jelkép Dél-Afrikában, alatt és után egyaránt apartheid .
Napjainkban a dél-afrikai nemzeti krikett-válogatott az úgynevezett " A Proteas ", és ez összefügg a virágot nagyobb nacionalista érzelmeket Dél-Afrikában.
Az egykori dél-afrikai miniszterelnök és az építész az apartheid, Hendrik Frensch Verwoerd , volt egy álmom, hogy módosítsa a zászló Dél-Afrika , hogy a közepén egy ugró gazella antilop egy koszorú hat proteas. Ez a javaslat azonban a keltett túl sok vita, hogy végre kell hajtani. [ szerkesztés ]
Bukása után az apartheid, a ANC kormány elrendelte, hogy a dél-afrikai csapat sport, addig a "Gazella" kellett az úgynevezett "Proteas", bár a mentességet nem készült a rugby csapat , akik továbbra is " Gazella ". A apartheid időkben a "Proteas" volt a Cape Színes képviselő csapat

Nem elérhető Elisabeth

• Testvérünk
  • *
« Válasz #253 Dátum: 2013 Május 22, 09:49:10 »
Nagyon szépek és különlegesek a virágok.

:afro: :2smitten:

Tegnap voltunk az Orchidea parkban és rengeteg csodálatos orchideát láttunk. Állítólag a világon a legeltejedtebb virágnak számit, és nagyon sok fajtája van.

Sok képet készítettem, egy néhányat felteszek, fogadjátok szeretettel...
Zsolt 143,10

Nem elérhető Elisabeth

• Testvérünk
  • *
« Válasz #254 Dátum: 2013 Május 22, 09:51:45 »
Tovább...
Zsolt 143,10