Szerző Téma: VIRÁGOK!  (Megtekintve 172797 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető torokildiko46

• Moderátor
  • Testvérünk
  • *
    • http://ildiko-torok.blogspot.com/
Re:VIRÁGOK!
« Válasz #255 Dátum: 2013 Május 22, 09:56:35 »
 :rozsa2: Kedves Erzsike!
 nagyon nagyon szépek!!   :rozsa: :016: :161: :rozsa2: :thanks: :028: :027: :026:
Mert én tudom, hogy az én megváltóm él, és utoljára az én porom felett megáll.! Jób:19:25

• Moderátor
  • Testvérünk
  • *
« Válasz #256 Dátum: 2013 Május 22, 18:02:38 »
Nagyon szépek és különlegesek a virágok.

:afro: :2smitten:

Tegnap voltunk az Orchidea parkban és rengeteg csodálatos orchideát láttunk. Állítólag a világon a legeltejedtebb virágnak számit, és nagyon sok fajtája van.

Sok képet készítettem, egy néhányat felteszek, fogadjátok szeretettel...

Pár orchideát én is le fotóztam :
Mert én tudom, hogy az én megváltóm él, és utoljára az én porom felett megáll.! Jób:19:25

• Moderátor
  • Testvérünk
  • *
« Válasz #257 Dátum: 2013 Május 23, 12:24:32 »
FLAMINGÓVIRÁG:

Flamingóvirág gondozása, igényei, szaporítása, betegségei, kártevői
Latin neve: Anthurium

Előfordulása trópusi éghajlatú területeken, őserdőkben jellemző. Őshazája Közép- és Dél-Amerika. Élénkpiros, néha rózsaszín vagy fehér, tenyérnyi nagy, fényes fellevele karcsú, csavarodó torzsavirágzatot vesz körül. A flamingóvirág (anthurium) virága rendkívül tartós, vágva is heteken át friss és szép marad. Levelei sötétzöldek, nyelv alakúak, körülbelül 20 cm hosszúak, 5-6 cm szélesek, bőrszerűek, ívelten kihajlók. A flamingóvirág „virága” tulajdonképpen csak egy buroklevél (spáta), azaz egy piros színű, fényes fellevél. A valódi virágok torzsavirágzatban, spirálisan helyezkednek el, amely a fellevél közepéből fejlődik ki.
Az első virágok aprók, a növény éveinek számával együtt nő a virágok mennyisége és nagysága. Szépen fejlett, idősebb tő harminc virágot is hoz. A növény február és július között virágzik, az év többi szakaszában pihen. De elvirágzás után zöldnövényként is nagyon szépen mutat.
Vázában nagyon tartósak a vágott flamingóvirágok, általában egy hónapig is díszlenek, viszont fagyérzékenyek, tehát fedetlenül sose sétáljunk velük a fagyos időben.
A XIX. század közepéig csak Brazília sűrű erdeinek fáin élt ez a növény. Hosszas és fáradságos munka és kutatás eredménye, hogy ma már sok kertészetben és néhány szobában sikerrel nevelik.
Igényei, gondozása:
Fényigénye:
Egész évben világos helyet igényel, de nyáron óvnunk kell a közvetlen napsütéstől. Télen amennyire csak lehet tegyük fényre, nyáron inkább szűrt napfényen tartsuk.
Hőigénye:
A flamingóvirág egész évben meleg helyet kíván, télen se legyen 18°C-nál hidegebb helyiségben.
Vízigénye:
A talaja legyen mindig nedves, de óvakodjunk a pangó víztől, abba a gyökér belefulladhat. A legjobb, ha kavicságyon tartjuk, amely mindig legyen vizes. Két öntözés között hagyjuk részlegesen kiszáradni a talajt. Kerüljük a meszes öntözővizet, mert az a növény pusztulásához vezethet.
Egy kiadós öntözés után a flamingóvirág "sírni" kezd, ezért nem ajánlatos furnérozott bútorra helyezni. Ha túl gyakran "sír", akkor csökkentsük a víz mennyiségét.
Magas páraigényű növény, különösen a virágzás idején fontos számára a magas páratartalom, ezért leveleit gyakran permetezzük. A permetezést pótolhatjuk a levelek vizes ruhával vagy szivaccsal való letörlésével.
További gondozása:
Az idősebb flamingóvirág töveket a fővirágzás után tavasszal 2-3 évenként ültetjük át, óvatosan, mert a gyökér könnyen törik. Földje darabos, félig korhadt fadarabkákból, faszéndarabokból és lombföldből álljon. A föld és öntözővíz ne legyen lúgos kémhatású.
A flamingóvirág virágzása sok otthonban elmarad. Ennek az oka, hogy a növény a virágzással nagyon sok tápoldatot elveszít, ezért a következő virágzáshoz nem marad elég tápanyag. Fontos hogy kellő méretű cserépbe legyen a növény ültetve. Tavasztól őszig hetente egyszer adjunk neki tápoldatos vizet.
Virágzás után az elfonnyadt virágokat távolítsuk el, így marad a virág egészséges. Szükség esetén az öregebb leveleket is vágjuk le, és távolítsuk el. Hagyjunk elegendő helyet az edényben, ahhoz, hogy talajt tudjunk hozzáadni, mivel a szárból további gyökerek fejlődnek ki.
Szaporítása:
Tőosztással vagy az oldalhajtások dugványozásával szaporítható. Nagyon gyakran hajt, így szaporítása könnyű. Magokkal is lehet próbálkozni, de hónapokba is beletelhet, amíg a kis flamingóvirágok kifejlődnek.
A flamingóvirág leggyakoribb betegsége, kártevője, pusztulásának főbb okai:
A kiszáradás és a túlöntözés egyaránt megviseli, ilyenkor a levélcsúcsok elsárgulnak.
Túlöntözés esetén gyökere elrohadhat.
Meleg és száraz levegő esetén takácsatka és levéltetű támadhatja meg.
Figyelmeztetés:
A flamingóvirág látványos virágát viaszréteg vonja be, mely nyálkahártya izgató hatású szaponint tartalmaz, ezáltal gyengén mérgező is. Bőr- és nyálkahártya izgalmat, esetleg hányást is okozhat

Nem elérhető torokkarol

• Testvérünk
  • *
« Válasz #258 Dátum: 2013 Május 24, 10:35:59 »
 :rozsa: nagyon szépek a virágjaid Ildikó ! :012: :love: teszek én is párat ..:)

Az Úr az én pásztorom; nem szűkölködöm.
Fűves legelőkön nyugtat engem, és csendes vizekhez terelget engem.
23 zsolt.

• Moderátor
  • Testvérünk
  • *
« Válasz #259 Dátum: 2013 Május 27, 21:07:13 »
Találtam valami különleges szép Orchideát

A virág eredeti neve: Blue Mystique. A szirmokat egy titkos, különleges Hollandiában szabadalmaztatott eljárás során, befecskendezéssel, festik kékre. Kívülről semmilyen festéknyom nem található, mint hasonló olcsóbb társain. Igaz a szirmok és a bimbók kékek, de a legközelebbi virágzáskor valószínűleg fehér szirmokat hoz.

A Phalaenopsis szobai nevelése nem megoldhatatlan. Aki kitartó és odafigyel, az nem vall kudarcot. A növény tartásának egyetlen, egy átlagos lakásban nem adott feltétele a magas páratartalom. A tapasztalatok mégis azt mutatják, hogy az erős, bőséges gyökérzettel rendelkező töveknek ez sem gond. Sokan nevelik mindenféle párásító módszer nélkül sikerrel, még panelházak száraz levegőjében is, ezt az egyik legszebb virágú szobai cserepest.

Fényigény: világos vagy félárnyékos helyet kedvel,de a nem a közvetlen napot, tűző napon könnyen kiéghet. Vegetációs időszakban jól tűri az árnyékot is.

Hőigény: áprilistól augusztusig nappal 25 C,éjjel 20 C,a többi hónapban nappal 22°C, éjjel 18°C az ideális.

Vízigény: tartsuk a növényt közepesen nedvesen vagy enyhén szárazon.

Tápanyagigénye: csekély, de rendszeres tápanyagellátásra van szüksége. Minden öntözéskor adjunk az öntözővízhez orchideatápoldatot. ősszel és télen kevesebb tápoldatozzuk.

Gondozási hibák:
Vízhiány: az első jel, amit legkönnyebben észre vehetünk, amikor a levelek lógnak. Nincs más dolgunk, mint öntözni, és amíg rendbe jön, párás helyre tenni a növényt. 3-10 nap múlva a Phalaenopsis újra a régi.

Túlöntözés: a lankadt levél lehet túlöntözés következménye. Ekkor a gyökerek megpuhultak, és sárgásak. A túlöntözött növényt legjobb, ha kivesszük óvatosan a cserepéből, megvizsgáljuk, hogy a teljes gyökérzet elhalt-e? Eltávolítjuk az elpusztult részeket, és visszaültetjük. A virágokat vágjuk le. A nyirkos közeget csak akkor öntözzük újra, ha kezd kiszáradni. Meleg, világos helyen, fejlettségi állapottól, fejlődési fázistól függően 1-6 hónap alatt regenerálódik a tő. Teljes gyökérpusztuláskor sajnos kis esély van a sikerre.

Túltáplálás: gyökérpusztulást, levélfoltosodást okozhat a túlzott műtrágyázás. A gyökerek érzékenyek a felhalmozódott tápsókra. Megelőzhető, ha a tápoldatot csak nagy hígításban alkalmazzuk, és levéltrágyaként. Így is felvehető a növény számára a szükséges tápanyag.

Elhelyezés: Rendszerint, a Phalaenopsis orchidea a molylepke orchideájaként ismert, mivel virágai a karcsú szárakon helyezkednek el, és úgy mutatkoznak, mint a molylepkék repülés közben. A Phalaenopsis kitűnő dísznövény, jól érzi magát központi fűtéses lakásban is, ha megfelelően gondozzuk.

Magassága: 45-50 cm

Cserépátmérő: 12 cm

Nem elérhető bacsipista

• Testvérünk
  • *
    • Keresztény kincskereső
« Válasz #260 Dátum: 2013 Május 28, 09:23:46 »
Kaktuszok

"Minden szabad nekem, de nem minden használ. Minden szabad nekem, de ne váljak semminek a rabjává." 1Korintus 6,12

Nem elérhető bacsipista

• Testvérünk
  • *
    • Keresztény kincskereső
« Válasz #261 Dátum: 2013 Május 28, 09:28:31 »
Egy kis zöld a kertbe

"Minden szabad nekem, de nem minden használ. Minden szabad nekem, de ne váljak semminek a rabjává." 1Korintus 6,12

• Moderátor
  • Testvérünk
  • *
« Válasz #262 Dátum: 2013 Május 28, 09:50:49 »
 :taps: :taps: :rozsa:
 Kedves Pista testvérem! nagyon szépek , pláné a kaktuszok!!!! pár percig csak néztem őket!!! köszönöm  :2smitten: :2smitten: :2smitten: :016: :030: :thanks: :028: :026:

Nem elérhető DöNdIkEeE

• Testvérünk
  • *
  • Mrs :D
« Válasz #263 Dátum: 2013 Június 03, 20:08:36 »
Egy ideig én is hajtottam ezt a kék orchideát amíg rá nem jöttem hogy csak mesterséges. Ha a következő virágzáskor a színe sima fehér lesz akkor kár érte  :117:
A Kereszt Tény, ezért vagyok Keresztény! :)

• Moderátor
  • Testvérünk
  • *
« Válasz #264 Dátum: 2013 Június 03, 21:06:03 »
ez valóban igaz , eleinte én is azt hittem hogy tényleg kék! :afro: :rozsa:

• Moderátor
  • Testvérünk
  • *
« Válasz #265 Dátum: 2013 Június 03, 21:17:37 »
 :017:  áldott testvéreim most felteszek pár képet a lányom virágjairól :rozsa:
én nagyon szeretem :084: :100:

• Moderátor
  • Testvérünk
  • *
« Válasz #266 Dátum: 2013 Június 23, 07:39:38 »
 :morning: a tegnap  a Fórumtalálkozón késztettem pár képet a gyönyörű virágokról :2smitten: :2smitten: :2smitten:          megosztom veletek is :027: :028: :rozsa:

Nem elérhető bacsipista

• Testvérünk
  • *
    • Keresztény kincskereső
« Válasz #267 Dátum: 2013 Június 24, 11:45:45 »
Érdekes, hogy én ennyire nem figyeltem meg. Valóban szépek, és valóban láthattuk a fórumtalálkozón.
Én is készítettem egy képet amelyen egy  csiga igyekezik egy virághoz. Talán ott beszélt meg randit egy csigalánnyal?

• Moderátor
  • Testvérünk
  • *
« Válasz #268 Dátum: 2013 Június 24, 12:10:46 »
 :afro:
 kedves Pista testvérem ! az lehet hogy a csiga lány is igyekszik majd a találkozóra , de te készítettél egy ,két képet egy szitakötővel azokat mikor láthatjuk???? :rozsa: :016: :030: :026:

Nem elérhető bacsipista

• Testvérünk
  • *
    • Keresztény kincskereső
« Válasz #269 Dátum: 2013 Június 24, 15:55:06 »
Köszönöm Ildikó a képet. Nem akarom a szitakötöket ide tenni a virágok közé, mert azok kiszáradt és kivágott faágakon voltak, de meg fogom a kép helyét találni.