Szerző Téma: KEDVENC RECEPTEK!  (Megtekintve 71918 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető torokildiko46

• Moderátor
  • Testvérünk
  • *
    • http://ildiko-torok.blogspot.com/
Re:KEDVENC RECEPTEK!
« Válasz #165 Dátum: 2013 Május 17, 19:48:03 »
Ez tényleg nagyon guszta!  :afro:  Olyan kár, hogy nekem vigyázni kell a cukorral....  :117:

De talán megy steviaporral is.... ki fogom próbálni.

:2smitten:

én is csinálok Karcsinak Nyírfacukorral , szerintem ki próbálhatod

Karcsi ezzel kávézik is:

http://www.nyirfacukor.hu/

:2smitten: :2smitten: :2smitten:

:rozsa: :rozsa: :016: :161: :017:
Mert én tudom, hogy az én megváltóm él, és utoljára az én porom felett megáll.! Jób:19:25

Nem elérhető bacsipista

• Testvérünk
  • *
    • Keresztény kincskereső
« Válasz #166 Dátum: 2013 Május 17, 23:15:56 »
Étvágygerjesztő nagyon, akár cukros, akár cukorpótlós.
"Minden szabad nekem, de nem minden használ. Minden szabad nekem, de ne váljak semminek a rabjává." 1Korintus 6,12

• Moderátor
  • Testvérünk
  • *
« Válasz #167 Dátum: 2013 Május 22, 18:09:30 »
Sajkrémtleves cipóban shavuotra

Hozzávalók

·         1,3 l víz,
·         20 dkg trappista sajt + 10 -10 dkg bármilyen más sajt, esetleg füstölt v. krémsajt,
·         4 evőkanál liszt, 5 dkg margarin, 1 dl tej,
·         2 dl tejföl, tálaláshoz zsemlekocka
·         só, fekete bors, fehér bors
Elkészítés:

A hozzávalókból 2 ek. liszttel besamell-mártást készítünk. (A margarint felforrósítjuk egy kb. 1,5 literes edényben, hozzáadunk 2 ek. lisztet, a rántáshoz hasonlóan kicsit összepirítjuk, majd felöntjük a tejjel.) Ha kész a mártás, vízzel  felengedjük, a fűszereket is hozzáadjuk. Közben a sajtokat lereszeljük és a tejföllel és a megmaradt 2 ek. liszttel elkeverjük. Ha felforrt a levesalap, belekeverjük a sajtot, majd összeforraljuk, amíg be nem sűrűsödik és a sajt el nem olvad. Tálaláskor cipóban  pirított zsemlekockával díszítjük.

Mert én tudom, hogy az én megváltóm él, és utoljára az én porom felett megáll.! Jób:19:25

Nem elérhető DöNdIkEeE

• Testvérünk
  • *
  • Mrs :D
« Válasz #168 Dátum: 2013 Május 27, 13:43:38 »
Nagyszerű receptek! A sajtkrémlevest és a töltött padlizsánt biztosan ki fogom próbálni  :afro: :044:
A Kereszt Tény, ezért vagyok Keresztény! :)

• Moderátor
  • Testvérünk
  • *
« Válasz #169 Dátum: 2013 Május 27, 21:39:56 »
 :afro: nagyon finom Jó választás!!! :2smitten: :2smitten: :2smitten: :taps: :016: :rozsa: :017:

• Moderátor
  • Testvérünk
  • *
KEDVENC RECEPTEK!
« Válasz #170 Dátum: 2013 Május 29, 08:32:04 »
Epres joghurttorta

Hozzávalók
2 kis pohár citrom ízű joghurt (3 dl)
2 kis pohár epre ízű joghurt (3 dl)
2 cs nagy zselatinpor
8 ek kristálycukor
2 db vaníliás cukor
4 dl tejszín
40-50 dkg eper
Elkészítés

Két joghurtot kikeverek két zselatinnal, beleteszem a cukrot és forráspontig hevítem. Leveszem a tűzről, hozzáadom a maradék két joghurtot, belekeverem a nem felvert tejszínt, a vaníliás cukrot és alaposan összedolgozom. Közben a formát kibélelem folpackkal a biztonság kedvéért, hogy könnyebben kijöjjön a torta, de semmi szükség nem volt rá. Egy merőkanállal a forma aljára kanalazok a masszából, ráteszem a kicsumázott, megmosott, leszárított egész eperszemeket, majd ismét a massza következik. Beteszem a hűtőbe, legjobb ha egy éjszakát ott hagyjuk. Másnap kifordítjuk a formából és szépen lehet szeletelni. Tálalásnál eperszemekkel díszíthetjük, tejszínhabot is adhatunk hozzá.

Nem elérhető bacsipista

• Testvérünk
  • *
    • Keresztény kincskereső
« Válasz #171 Dátum: 2013 Május 31, 14:00:02 »
Nagyon guszta! A fehér tejszínhab és a piros eper nagyon csalogató

:086:
"Minden szabad nekem, de nem minden használ. Minden szabad nekem, de ne váljak semminek a rabjává." 1Korintus 6,12

Nem elérhető DöNdIkEeE

• Testvérünk
  • *
« Válasz #172 Dátum: 2013 Június 03, 15:54:02 »
Nekem is épp ez jutott eszembe  :197:

• Moderátor
  • Testvérünk
  • *
KEDVENC RECEPTEK!
« Válasz #173 Dátum: 2013 Június 09, 07:08:52 »

Citromos túrótorta

Hozzávalók
A tésztához és a krémhez
1 db kakaós piskóta tortalap
25 dkg túró
2,5 dl tejszín
10 dkg porcukor
1 dl tej
1 dkg Dr. Oetker Őrölt Zselatin
5 db citrom reszelt héja
2 dkg Rama
A díszítéshez
tejszínhab
szeletelt lime
szeletelt mandula
Elkészítés

1.A túrót áttörjük, hozzáadjuk a porcukrot és a citromhéjat, majd a Ramával habosra keverjük. A tejszínből kemény habot verünk. A tejet felmelegítjük, hozzáadjuk a zselatint és habverővel kevergetve felfőzzük.
2.A zselatinos langyos tejet a túrókrémmel összedolgozzuk, ezután lazán hozzákeverjük a felvert tejszínhabot. A kakaós piskótalapot kettévágjuk, az egyik lapot felaprítjuk és a krémhez keverjük.
3.A másik lapot belehelyezzük egy kapcsos tortaformába, a lapra öntjük a túrókrémet, majd az egészet a hűtőszekrénybe tesszük.
4.Tálalás előtt levesszük a formát és a torta oldalát megszórjuk mandulával, a tetejét lime-szeletekkel és tejszínhabbal díszítjük.
gyermekkel is készíthető :2smitten: :2smitten: :2smitten:

:133: :133: :085:

ezt még nem csináltam  de ki fogom próbálni :2smitten: :2smitten: :2smitten:

Nem elérhető bacsipista

• Testvérünk
  • *
    • Keresztény kincskereső
« Válasz #174 Dátum: 2013 Június 09, 07:13:59 »
Ildikó ez a torta recept nekem lett címezve. Kedvencem szinte minden ami citromos. Ez a torta pedig csodálatos.

Nem elérhető Antee

• Admin
  • Testvérünk
  • *
    • Alfa-Omega (keresztyén közösség)
« Válasz #175 Dátum: 2013 Június 09, 10:55:16 »
Finom lehet. :afro:
"Halljátok az Úrnak beszédét, akik rettegtek az ő beszédére: így szólnak testvéreitek, akik titeket gyűlölnek, nevemért eltaszítanak: Jelenjék meg az Úrnak dicsősége, hogy lássuk örömötöket; de ők megszégyenülnek." (Ézsaiás 66,5)

Nem elérhető DöNdIkEeE

• Testvérünk
  • *
« Válasz #176 Dátum: 2013 Június 09, 18:56:53 »
Szerintem is nagyon finom lehet  :afro:

Épp ma csavartam bele egy egész citromot a kamilla teánkba... és az jutott eszembe, hogy nincs még egy ilyen jó illatú gyümölcs mint a citrom. Az ízével már más a helyzet... de az illata....  :100:

• Moderátor
  • Testvérünk
  • *
« Válasz #177 Dátum: 2013 Június 09, 20:22:22 »
Szerintem is nagyon finom lehet  :afro:

Épp ma csavartam bele egy egész citromot a kamilla teánkba... és az jutott eszembe, hogy nincs még egy ilyen jó illatú gyümölcs mint a citrom. Az ízével már más a helyzet... de az illata....  :100:

:2smitten: :2smitten: :2smitten:

kedves Gyöngyike ! igazad van a citrom nagyon jó , nem csak az illata , nagyon jó gyógy-- ereje van , és érdekes , épp pénteken voltam orvosnál , és a kezeim meszesedve vannak  meg a nyakam, igy ajánlották  egy érdekes receptet ! megcsináltam és ma reggel  volt az első nap amit megkezdtünk Karcsival egy kúrát:

Erek meszesedése ellen fokhagymával és citrommal

Ha az agyi erek vagy szívkoszorúerek beszűkülnek,egyéb helyeken meszesedés kezdődött, igyunk naponta egy kupicányi kivonatot a következő vegyülékből:

Elkészítés:
30 gerezd fokhagymát lehéjazunk, felaprítjuk, 5 db citromot héjával együtt apróra vágunk, majd mixerben fokhagymával összedaráljuk.
1 l vizet melegítünk, majd felöntjük vele az összedarált fokhagymát. Az első buggyanásig forraljuk, kicsit lehűtjük, tüllruhán át leszűrjük, kicsit meg is nyomkodjuk a végén. A leszűrt levet üvegbe öntjük, hűtőszekrényben tároljuk.
A napik kupicányi adag akár főétkezés előtt vagy után fogyasztható.
A gyógymódot kipróbálók állítják,hogy már 3 heti alkalmazás után érezhető az egész test fiatalos regenerálódása. A meszesedés és mellékhatásai (látás-, halláscsökkenés) csökkennek, és lassan egészen elmúlnak.
3 heti kúra után tartsunk 8 nap szünetet, majd ismételjük a kúrát Ezután általános eredmény áll be, és védettséget ad a meszesedés ellen 1 évre.
Ezt az olcsó és ártalommentes gyógyhatású kúrát ajánlatos évente, megismételni.
A fokhagyma kellemetlen szagát senki nem fogja érezni, bátran mehetünk társaságba. A meszesedés miatt szenvedő emberek ismét nyugodtan tudnak aludni, mert a fájdalmat, alvászavart okozó meszesedés az érfalról feloldódott.
Gyakori tapasztalat, hogy a tervezett szívműtétek a kúra után elmaradnak, mert a vérzsiradék és a mész feloldódott, eltávozott a szervezetből.
A fogazat romlásának megelőzésében is jól bevált a fokhagyma gyógyhatása.

Nem elérhető bacsipista

• Testvérünk
  • *
    • Keresztény kincskereső
« Válasz #178 Dátum: 2013 Június 09, 23:07:02 »
Ildikó ígéretesnek hangzik. Elmondod egy hónap múlva a tapasztalatodat róla? Ha megerősíted az itt leirtakat akkor én is megpróbálom.

• Moderátor
  • Testvérünk
  • *
« Válasz #179 Dátum: 2013 Június 10, 08:12:34 »
Ildikó ígéretesnek hangzik. Elmondod egy hónap múlva a tapasztalatodat róla? Ha megerősíted az itt leirtakat akkor én is megpróbálom.

Áldott testvérem Pista ! szerintem nem veszítesz semmit ha kipróbálod én meg Karcsi 2 napja isszuk reggel egy kupicával , érdekes nincs fokhagyma íze épp kellemes :090: