Szerző Téma: Legális programok  (Megtekintve 5792 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető Antee

• Admin
  • Testvérünk
  • *
    • Alfa-Omega (keresztyén közösség)
Legális programok
« Dátum: 2009 November 24, 17:58:27 »
Ide kerülnek a szabad szoftverek, használatuk és a linkek, amelyekkel letölthetitek!  :afro:
"Halljátok az Úrnak beszédét, akik rettegtek az ő beszédére: így szólnak testvéreitek, akik titeket gyűlölnek, nevemért eltaszítanak: Jelenjék meg az Úrnak dicsősége, hogy lássuk örömötöket; de ők megszégyenülnek." (Ézsaiás 66,5)

Nem elérhető Jules

• Testvérünk
  • *
Re: Legális programok
« Válasz #1 Dátum: 2009 November 24, 17:59:35 »
A szoftverekkel kapcsolatban gyakran felmerül a kérdés, hogy egy keresztyénnek illendő-e nem hivatalos forrásból szerzett programot használni a számítógépén.
A válasz legtöbbször az, hogy „igazából tudom, hogy nem jó, de a szoftverek nagyon drágák,  nincs pénzem megvenni az eredetit.”
Kevesen tudják, hogy nem csak fizetős programok elérhetők, hanem nagyon sok részben, vagy teljesen ingyenes alkalmazás is letölthető az internetről.
A legjobb lesz, ha gyorsan tisztázunk néhány fogalmat a programok terjesztésével kapcsolatban.
-   Kereskedelmi, fizetős programok: nincs vele semmi gond, bemész a boltba, leemeled a polcról, a pénztárnál fizetsz és viszed. ;)
Interneten ezeknek csak kalóz változatai érhetők el letöltésre.

-   Shareware, vagy demó programok: ezek is fizetősek, bár  az Internetről szabadon lehet  őket letölteni. A készítőjük elérhetővé tette őket kipróbálásra, de ha meg akarja az ember tartani, akkor bizony fizetni kell értük. Ezt úgy valósítják meg, hogy a szerző a program árának átutalása után e-mailen küld egy Kódot ami nélkül program egy idő után (általában ez 15, 30 vagy 60 nap) nem hajlandó működni.

-   Freeware, azaz ingyenes programok. Ezek korlátozás nélkül szabadon letölthetőek és használhatóak, esetleg annyi eltérés lehet, hogy némelyik az ablakának egy arra kijelölt területén hirdetéseket mutogat nekünk, hogy a reklámokból valami bevétele is legyen a készítőnek. Ezek telepítésekor általában ki kell tölteni egy rövid kérdőívet, hogy milyen témájú reklámok érdeklik az embert.

-   GPL, azaz szabad szoftver. Az ilyen licenszű programok készítői azt vallják, hogy a szoftverek szabad használata mindenkit megillet, egymásnak való átadásuk illetve a másik segítése az interneten keresztül pedig közösségépítő erejű. Ennek az elvnek a szellemében született meg az Általános Nyílt Licensz, a GPL. Ezt a háttéren kívül az különbözteti meg a „csak” ingyenes programoktól, hogy készítőjük a kész szoftver mellé minden esetben elérhetővé teszi annak nyers programkódját is, hogy akinek van kedve és ideje, tovább fejleszthesse, azzal a feltétellel, hogy az átalakított változatért sem szabad pénzt kérni, hiszen az ellentétben állna az önzetlen segítés alapelvével.

Ezután kedvcsinálóként nézzük meg, milyen fizetős programot lehet kiváltani ingyenesen használható alternatívákkal a legáltalánosabb felhasználási területekhez. Ezek többsége GPL licenszű:

Iroda; Word, Excel: Open office (http://www.openoffice.org )
Képfeldolgozás; Photoshop: The Gimp (http://www.gimp.org/windows/ )
Zeneszerkesztés: Audacity (http://audacity.sourceforge.net/download/ )

Ezek csak a leg általánosabbak, a sort lehet folytatni a végtelenségig.
A topic arról szólna, hogy ha bármilyen kérdés felmerül, vagy valaki ingyenes programot keres egy felhasználási területre, vagy már talált, de nem tudja, hogy kell használni, itt segítséget kaphat.
Dicsőítsük Istent azzal, hogy igyekszünk ezen a területen is feddhetetlenül élni! :)
"Jól látszik a szívünk állapota abból, ahogy egy olyan valakivel bánunk, aki viszonzásul semmit nem tud tenni értünk."

Nem elérhető Antee

• Admin
  • Testvérünk
  • *
« Válasz #2 Dátum: 2009 November 24, 18:04:23 »
Ámen!  :088:
"Halljátok az Úrnak beszédét, akik rettegtek az ő beszédére: így szólnak testvéreitek, akik titeket gyűlölnek, nevemért eltaszítanak: Jelenjék meg az Úrnak dicsősége, hogy lássuk örömötöket; de ők megszégyenülnek." (Ézsaiás 66,5)

Nem elérhető Antee

• Admin
  • Testvérünk
  • *
« Válasz #3 Dátum: 2009 November 25, 13:52:44 »
Ebuddy.

Mobil telefonon hasznalhato MSN.
Mobilra kozvetlenul ezen a linken tudjatok letolteni:
http://m.ebuddy.com

Nem elérhető tothg

• Testvérünk
  • *
« Válasz #4 Dátum: 2009 November 25, 14:16:01 »
A Fring együtt kezeli az MSN-t és a Skype-ot.
http://www.fring.com/download/default_PC.asp

A PC-re töltésnél a számítógépre tölti, miután kiválasztottad a típust és PC-ről kell átteni a telefora.
Érdemes egyből telefon böngészőjéről lekérni...
"Ha nem elégít meg ez a világ, akkor valószínű, hogy nem e világ számára lettél teremtve."
(C. S. Lewis)

Nem elérhető bacsipista

• Testvérünk
  • *
    • Keresztény kincskereső
Re:Legális programok
« Válasz #5 Dátum: 2013 Január 11, 19:50:41 »
Biblia program telefonra

A GoBible egy Java-s bibliaprogram mobilra. Ha a mobilod képes rá, fel tudod rá tenni a Bibliát egy (esetleg több) alkalmazásként
Fontos tudni, hogy a program régi fajta (nem okos), Java-s telefonokra készült. iPhone-ra és androidos telefonokra nem lehet (egyszerűen) feltelepíteni.
Bővebb ismertető és letöltés: https://sites.google.com/site/kallobernat/biblia/mobil
"Minden szabad nekem, de nem minden használ. Minden szabad nekem, de ne váljak semminek a rabjává." 1Korintus 6,12

Nem elérhető Antee

• Admin
  • Testvérünk
  • *
« Válasz #6 Dátum: 2013 Január 11, 20:16:33 »
Köszönjük Testvérem!

Egy ideje gondolkozom az Úr Szava Online Biblia mobil alkalmazás elkészítésén, de nem tudom hogy volna-e értelme. Hiszen már több online Biblia alkalmazás létezik telefonra és egész jók!

Nem elérhető bacsipista

• Testvérünk
  • *
    • Keresztény kincskereső
« Válasz #7 Dátum: 2013 Január 11, 22:32:34 »
Én például nagyon örülök annak, hogy fent van a telefonomon. És elég gyakran használom is. Sokan nem ismerik ezt a lehetőséget, de szeretnék. Nem baj az ha tudnak válogatni.
Én, ha értenék hozzá, megcsinálnám. (De nem akarlak rábeszélni.)
"Minden szabad nekem, de nem minden használ. Minden szabad nekem, de ne váljak semminek a rabjává." 1Korintus 6,12

Nem elérhető Antee

• Admin
  • Testvérünk
  • *
« Válasz #8 Dátum: 2013 Január 11, 22:35:18 »
Én sem tudnám megcsinálni, csak ha jól utánanéznék a lehetőségeknek. Valószínűleg más segítsége is kellene hozzá és sok-sok idő. Egy ilyen alkalmazás elkészítése nem napok vagy hetek kérdése. Az Úr tudja, lehet majd lesz belőle valami. :088:

Nem elérhető bacsipista

• Testvérünk
  • *
    • Keresztény kincskereső
« Válasz #9 Dátum: 2013 Január 11, 22:58:33 »
Vezessen benne az Úr, testvérem. Ha rád bízza akkor biztosan sikerülni fog.  :afro:

Nem elérhető Antee

• Admin
  • Testvérünk
  • *
« Válasz #10 Dátum: 2013 Január 11, 23:21:19 »
Ámen! :2smitten:

Nem elérhető DöNdIkEeE

• Admin(n)é :)
  • Testvérünk
  • *
  • Mrs :D
« Válasz #11 Dátum: 2014 Április 26, 12:54:50 »
Nahát, ez végülis elkészült!  :301:  :317:
A Kereszt Tény, ezért vagyok Keresztény! :)

Nem elérhető Antee

• Admin
  • Testvérünk
  • *
« Válasz #12 Dátum: 2014 Április 26, 13:02:10 »
De nem az online Biblia, hanem azon belül a kvízjáték.  :313:
Az online Biblia elkészítése hatalmas munka lenne androidra, ha ugyanilyen lehetőségekkel ruháznánk fel. :306:

Nem elérhető DöNdIkEeE

• Admin(n)é :)
  • Testvérünk
  • *
  • Mrs :D
« Válasz #13 Dátum: 2014 Április 26, 13:04:55 »
Igaz, igaz!  :301:
A Kereszt Tény, ezért vagyok Keresztény! :)