Szerző Téma: BIBLIAI IDÉZETEK!!  (Megtekintve 136177 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető torokildiko46

• Moderátor
  • Testvérünk
  • *
    • http://ildiko-torok.blogspot.com/
Re:BIBLIAI IDÉZETEK!!
« Válasz #135 Dátum: 2012 Október 16, 08:58:13 »
 :ima02:

Dicsérjétek az Urat!
zsoltár:36:6-10
6
Uram, az égig ér a te kegyelmességed; a te hűséged a felhőkig!
Igazságod, mint Isten hegyei; ítéleteid, mint a nagy mélységek; az embert és barmot

te tartod meg, Uram!
8
Oh Isten, milyen drága a te kegyelmességed; az embernek fiai a te szárnyaidnak

árnyékába menekülnek.
9
Dúslakodnak házadnak bőséges javaiban; megitatod őket gyönyörűségeid

folyóvizéből.
10
Mert nálad van az életnek forrása; a te világosságod által látunk világosságot!
és itt megmutatja nekünk az Ő villágoságát:
A János :1:1-10
1
Kezdetben vala az Íge, és az Íge vala az Istennél, és Isten vala az Íge.
2
Ez kezdetben az Istennél vala.
3
Minden ő általa lett és nála nélkül semmi sem lett, ami lett.
4
Ő benne vala az élet, és az élet vala az emberek világossága;
5
És a világosság a sötétségben fénylik, de a sötétség nem fogadta be azt.
6
Vala egy Istentől küldött ember, kinek neve János.
7
Ez jött tanúbizonyságul, hogy bizonyságot tegyen a világosságról, hogy mindenki

higyjen ő általa.
8
Nem ő vala a világosság, hanem jött, hogy bizonyságot tegyen a világosságról.
9
Az igazi világosság eljött volt már a világba, amely megvilágosít minden embert.
10
A világban volt és a világ általa lett, de a világ nem ismerte meg őt.

Roma: 11: 32-36:
Mert az Isten mindeneket engedetlenség alá rekesztett, hogy mindeneken

könyörüljön.
33
Óh Isten gazdagságának, bölcseségének és tudományának mélysége! Mely igen

kikutathatatlanok az ő ítéletei s kinyomozhatatlanok az ő útai!
34
Mert kicsoda ismerte meg az Úr értelmét? vagy kicsoda volt néki tanácsosa?
35
Avagy kicsoda adott előbb néki, hogy annak visszafizesse azt?
36
Mert ő tőle, ő általa és ő reá nézve vannak mindenek. Övé a dicsőség mindörökké.

Ámen.
Mert én tudom, hogy az én megváltóm él, és utoljára az én porom felett megáll.! Jób:19:25

• Moderátor
  • Testvérünk
  • *
« Válasz #136 Dátum: 2012 Október 16, 20:35:05 »
Péter levél:4:11-19:Ha valaki szól, mintegy Isten ígéit szólja: ha valaki szolgál,

mintegy azzal az erővel szolgáljon, amelyet Isten ád: hogy mindenben Isten

dicsőíttessék a Jézus Krisztus által, akinek dicsőség és hatalom örökkön-örökké.

Ámen.12
Szeretteim, ne rémüljetek meg attól a tűztől, amely próbáltatás végett támadt

köztetek, mintha valami rémületes dolog történnék veletek;
13
Sőt, amennyiben részetek van a Krisztus szenvedéseiben, örüljetek, hogy az ő

dicsőségének megjelenésekor is vígadozva örvendezhessetek.
14
Boldogok vagytok, ha Krisztus nevéért gyaláznak titeket; mert megnyugszik rajtatok

a dicsőségnek és az Istennek Lelke, amit amazok káromolnak ugyan, de ti

dicsőítitek azt.
15
Mert senki se szenvedjen közületek mint gyilkos, vagy tolvaj, vagy gonosztévő, vagy

mint más dolgába avatkozó:
16
Ha pedig mint keresztyén szenved, ne szégyelje, sőt dicsőítse azért az Istent.
17
Mert itt az ideje, hogy elkezdődjék az ítélet az Istennek házán: ha pedig először mi

rajtunk kezdődik, mi lesz azoknak a végök, akik nem engedelmeskednek az Isten

evangyéliomának?
18
És ha az igaz is alig tartatik meg, hová lesz az istentelen és bűnös?
19
Annakokáért akik az Isten akaratából szenvednek is, ajánlják néki lelköket mint hű

teremtőnek, jót cselekedvén.
' PÉTER:5:6-11:
6
Alázzátok meg tehát magatokat Istennek hatalmas keze alatt, hogy felmagasztaljon

titeket annak idején.
7
Minden gondotokat ő reá vessétek, mert néki gondja van reátok.
8
Józanok legyetek, vigyázzatok; mert a ti ellenségetek, az ördög, mint ordító oroszlán

szerte jár, keresvén, kit elnyeljen:
9
Akinek álljatok ellen, erősek lévén a hitben, tudva, hogy a világban lévő

atyafiságotokon ugyanazok a szenvedések telnek be.
10
A minden kegyelemnek Istene pedig, aki az ő örök dicsőségére hívott el minket a

Krisztus Jézusban, titeket, akik rövid ideig szenvedtetek, ő maga tegyen

tökéletesekké, erősekké, szilárdakká és állhatatosokká,
11
Övé a dicsőség és a hatalom örökkön-örökké. Ámen.
ZSIDÓ 13: 21:21
Tegyen készségesekké titeket minden jóra, hogy cselekedjétek az ő akaratát, azt

munkálván ti bennetek, ami kedves ő előtte a Jézus Krisztus által, akinek dicsőség

örökkön örökké. Ámen.  :ima02:
Mert én tudom, hogy az én megváltóm él, és utoljára az én porom felett megáll.! Jób:19:25

Nem elérhető Elisabeth

• Testvérünk
  • *
« Válasz #137 Dátum: 2012 Október 16, 20:47:13 »
ÁMEN!

:pasztor05: :Jezus04: :thanks: :026:
Taníts akaratod teljesítésére, mert te vagy Istenem! A te jó lelked vezéreljen az egyenes úton!
Zsolt 143,10

• Moderátor
  • Testvérünk
  • *
« Válasz #138 Dátum: 2012 Október 17, 10:01:24 »
 :ima02:

Zsid 9:15:
És ezért új szövetségnek a közbenjárója ő, hogy meghalván az első szövetségbeli bűnök váltságáért, a hivatottak elnyerjék az örökkévaló örökségnek ígéretét.
tehát amint mondtam Krisztus vére a bűnbocsánatunk alapja: olvassuk az Efézus:1:77
Akiben van a mi váltságunk az Ő vére által, a bűnöknek bocsánata az Ő kegyelmének gazdagsága szerint.
tudjuk tehát hogy vér nélkül nincs bocsánat: Zsid:9:22És csaknem minden vérrel tisztíttatik meg a törvény szerint, és vérontás nélkül nincsen bűnbocsánat.

maga Jézus is erre tanit minket a: Máté:26:28:28
Mert ez az én vérem, az új szövetségnek vére, amely sokakért kiontatik bűnöknek bocsánatára.
a Jézus Krisztus vére a megigazulásunk alapja is::Rom:4:25:
Ki a mi bűneinkért halálra adatott, és feltámasztatott a mi megigazulásunkért.
ez a kegyelmet ingyen kaptuk:Rom 3:24
Megigazulván ingyen az ő kegyelméből a Krisztus Jézusban való váltság által,
a Jézus vére által Isten megbékélt velünk: Ő a mi békességünk alapja : olvassuk a Kolossé:1:20:20
És hogy Ő általa békéltessen meg mindent Magával, békességet szerezvén az Ő keresztjének vére által; Ő általa mindent, ami csak van, akár a földön, akár a mennyekben.
megölte az ellenségeskedést : Efézus.:2:16:
És hogy megbékéltesse az Istennel mind a kettőt, egy testben a keresztfa által, megölvén ezen az ellenségeskedést.Rom:5:1:

Megigazulván azért hit által, békességünk van Istennel, a mi Urunk Jézus Krisztus által,

Jézus Krisztus vére megtisztít megmos és megszentel, tehát az Ő vére által tiszták , és bűn nélkül lehetünk Isten előtt! , ez egy csodálatos dolgok , Isten a világ mindenség teremtője előtt tiszták lehetünk , nem tulajdonítja nekünk a bűneinket amit elkövetünk a Vér a mi megtisztulásunk alapja:1 János:1:7
Ha pedig a világosságban járunk, amint ő maga a világosságban van: közösségünk van egymással, és Jézus Krisztusnak, az ő Fiának vére megtisztít minket minden bűntől.
de megmossa a lelki ismeretünket is: Zsid: 9:14:

Mennyivel inkább Krisztusnak a vére, aki örökké való Lélek által önmagát áldozta fel ártatlanul Istennek: megtisztítja a ti lelkiismereteteket a holt cselekedetektől, hogy szolgáljatok az élő Istennek
szóval ezeket olvasva az Igéből tudjuk hogy megmos a bűneinkből: Jel:1:5:
És a Jézus Krisztustól, aki a hű tanúbizonyság, a halottak közül az elsőszülött, és a föld királyainak fejedelme. Annak, aki minket szeretett, és megmosott bennünket a mi bűneinkből az ő vére által,
6
És tett minket királyokká és papokká az ő Istenének és Atyjának: annak dicsőség és hatalom mind örökkön örökké! Ámen. igy lettünk királyok és papok:1 Péter:2:9
Ti pedig választott nemzetség, királyi papság, szent nemzet, megtartásra való nép vagytok, hogy hirdessétek Annak hatalmas dolgait, aki a sötétségből az ő csodálatos világosságára hívott el titeket;
2 Mózes: 19:6
És lesztek ti nékem papok birodalma és szent nép. Ezek azok az ígék, melyeket el kell mondanod Izráel fiainak. Jelenések:5:10:És tettél minket a mi Istenünknek királyokká és papokká; és uralkodunk a földön.Jelenések :20 :6:
Boldog és szent, akinek része van az első feltámadásban: ezeken nincs hatalma a második halálnak; hanem lesznek az Istennek és a Krisztusnak papjai, és uralkodnak ő vele ezer esztendeig

tehát sokan fel sem tudjuk fogni hogy mit is jelent nekünk a Jézus vére: 1korintus:6:11
Ilyenek voltatok pedig némelyek, de megmosattattatok, de megszenteltettetek, de megigazíttattatok az Úr Jézusnak nevében és a mi Istenünk Lelke által. Jel:7:14:4
És mondék néki: Uram, te tudod. És monda nékem: Ezek azok, akik jöttek a nagy nyomorúságból, és megmosták az ő ruháikat, és megfehérítették ruháikat a Bárány vérében.

A Jézus vére a közösségünk alapja is:1 Korintus: 10 :16:A hálaadásnak pohara, amelyet megáldunk, nem a Krisztus vérével való közösségünk-é? A kenyér, amelyet megszegünk, nem a Krisztus testével való közösségünk-é? zsid:10:19:
Mivelhogy azért atyámfiai bizodalmunk van a szentélybe való bemenetelre a Jézus vére által,
közösségünk van egymással is az ő vére által.:1Ján:1:7Ha pedig a világosságban járunk, amint ő maga a világosságban van: közösségünk van egymással, és Jézus Krisztusnak, az ő Fiának vére megtisztít minket minden bűntől.

tudjuk tehát hogy csak az Ő vére által léphetünk isten szine elé :Efézus:2:13-18
Most pedig a Krisztus Jézusban ti, kik egykor távol valátok, közelvalókká lettetek a Krisztus vére által.Mert Ő a mi békességünk, ki egygyé tette mind a két nemzetséget, és lerontotta a közbevetett választófalat,
15
Az ellenségeskedést az Ő testében, a parancsolatoknak tételekben való törvényét eltörölvén; hogy ama kettőt egy új emberré teremtse Ő magában, békességet szerezvén;
16
És hogy megbékéltesse az Istennel mind a kettőt, egy testben a keresztfa által, megölvén ezen az ellenségeskedést.
17
És eljövén, békességet hirdetett néktek, a távol valóknak és a közel valóknak.
18
Mert Ő általa van menetelünk mindkettőnknek egy Lélekben az Atyához.
a Jézus Krisztus vére le győzte a sátánt: Jelenések: 12:11:
És ők legyőzték azt a Bárány véréért, és az ő bizonyságtételöknek beszédéért; és az ő életöket nem kímélték mind halálig. és a Jézus Krisztus vére által mik is diadalmaskodhatunk a sátán felett:Rom:8:37-39:De mindezekben felettébb diadalmaskodunk, Az által, aki minket szeretett.
38
Mert meg vagyok győződve, hogy sem halál, sem élet, sem angyalok, sem fejedelemségek, sem hatalmasságok, sem jelenvalók, sem következendők,
39
Sem magasság, sem mélység, sem semmi más teremtmény nem szakaszthat el minket az Istennek szerelmétől, mely vagyon a mi Urunk Jézus Krisztusba
:2smitten: :2smitten:

• Moderátor
  • Testvérünk
  • *
« Válasz #139 Dátum: 2012 Október 19, 09:45:56 »
 :019:

Filippi:4:13:
13
Mindenre van erőm a Krisztusban, aki engem megerősít.

Filippi:3:3:
Mert mi vagyunk a körülmetélkedés, akik lélekben szolgálunk az Istennek, és a Krisztus Jézusban dicsekedünk, és nem a testben bizakodunk:

2 Korintus:12:9:
És ezt mondá nékem: Elég néked az én kegyelmem; mert az én erőm erőtlenség által végeztetik el. Nagy örömest dicsekeszem azért az én erőtelenségeimmel, hogy a Krisztus ereje lakozzék én bennem. :019:

• Moderátor
  • Testvérünk
  • *
« Válasz #140 Dátum: 2012 Október 19, 09:48:12 »

Jeremiás: 23: 29:
Nem olyan-é az én igém, mint a tűz? azt mondja az Úr, mint a sziklazúzó pőröly?
amint tudjuk Isten beszéde Isten igéje a :Názáreti Jézus Krisztus:
János: 1:1-4:
Kezdetben vala az Íge, és az Íge vala az Istennél, és Isten vala az Íge.
2
Ez kezdetben az Istennél vala.
3
Minden ő általa lett és nála nélkül semmi sem lett, ami lett.
4
Ő benne vala az élet, és az élet vala az emberek világossága;
1 Mózes: 1:1-4:Kezdetben teremté Isten az eget és a földet.
2
A föld pedig kietlen és puszta vala, és setétség vala a mélység színén, és az Isten

Lelke lebeg vala a vizek felett.
3
És monda Isten: Legyen világosság: és lőn világosság.
4
És látá Isten, hogy jó a világosság; és elválasztá Isten a világosságot a setétségtől.

Szóval Isten Igéje, Isten beszéde az Úr Jézus :megcselekszi az Atya akaratát:
János Evangéliuma:4:34   Monda nékik Jézus: Az én eledelem az, hogy annak

akaratját cselekedjem, aki elküldött engem, és az ő dolgát elvégezzem.
János Evangéliuma:6:38   Mert azért szállottam le a mennyből, hogy ne a magam

akaratát cselekedjem, hanem annak akaratát, aki elküldött engem.
Zsidó levél:10:7   Akkor mondám: Ímé itt vagyok, (a könyv fejezetében írva vagyon

rólam), hogy cselekedjem óh Isten a te akaratodat.
tehát igy értjük meg hogy Isten igéje élő és ható! nem üres Isten beszéde, nem

marad htás nélkül,megcselekszi az Örökkévaló akaratát:
Ézsaiás könyve:55:10-11   Mert mint leszáll az eső és a hó az égből, és oda vissza

nem tér, hanem megöntözi a földet, és termővé, gyümölcsözővé teszi azt, és magot

ád a magvetőnek és kenyeret az éhezőnek:
11:
Így lesz az én beszédem, amely számból kimegy, nem tér hozzám üresen, hanem

megcselekszi, amit akarok, és szerencsés lesz ott, ahová küldöttem.  :igen: :016:

:019: :ima02:  Ámen!

Nem elérhető torokkarol

• Testvérünk
  • *
« Válasz #141 Dátum: 2012 Október 20, 18:51:32 »
Hóseás könyve:2:19   Bizony, hittel jegyezlek el téged magamnak, és megismered az Urat. :05:
Az Úr az én pásztorom; nem szűkölködöm.
Fűves legelőkön nyugtat engem, és csendes vizekhez terelget engem.
23 zsolt.

• Moderátor
  • Testvérünk
  • *
« Válasz #142 Dátum: 2012 Október 20, 19:33:05 »
Hóseás könyve:2:19   Bizony, hittel jegyezlek el téged magamnak, és megismered az Urat. :05:

ámen! :taps: :030: :thanks: :027: :026: :031: :081:

• Moderátor
  • Testvérünk
  • *
« Válasz #143 Dátum: 2012 Október 20, 23:56:01 »

Sofóniás könyve:2:3   Keressétek az Urat mindnyájan e föld alázatosai, akik az ő ítélete szerint cselekesztek; keressétek az igazságot, keressétek az alázatosságot: talán megoltalmaztattok az Úr haragjának napján!

Krónikák I. könyve:16:11:
   Keressétek az Urat és az ő erősségét; keressétek az ő orcáját szüntelen.
Krónikák I. könyve:22:19   No azért keressétek az Urat a ti Istenteket teljes szívetek és lelketek szerint, és felkelvén, az Úr Isten szentséges helyét csináljátok meg, hogy vigyétek az Úr szövetségének ládáját és az Istennek szentelt edényeket a házba, amely építtetik az Úr nevének.
Krónikák I. könyve:28:8   Most azért az egész Izráelnek, az Úr gyülekezetének szeme előtt és a mi Istenünk hallására: őrizzétek s keressétek az Úrnak a ti Istenteknek minden parancsolatit, hogy bírhassátok e jó földet, és hogy örökségül hagyhassátok fiaitokra is magatok után mindörökké.

Ézsaiás könyve:55:6   Keressétek az Urat, amíg megtalálható, hívjátok őt segítségül, amíg közel van.

Máté Evangéliuma:6:19-34:

Ne gyűjtsetek magatoknak kincseket a földön, hol a rozsda és a moly megemészti, és ahol a tolvajok kiássák és ellopják;
20
Hanem gyűjtsetek magatoknak kincseket mennyben, ahol sem a rozsda, sem a moly meg nem emészti, és ahol a tolvajok ki nem ássák, sem el nem lopják.
21
Mert ahol van a ti kincsetek, ott van a ti szívetek is.

22
A test lámpása a szem. Ha azért a te szemed tiszta, a te egész tested világos lesz.
23
Ha pedig a te szemed gonosz, a te egész tested sötét lesz. Ha azért a benned lévő világosság sötétség: mekkora akkor a sötétség?!
24
Senki sem szolgálhat két úrnak. Mert vagy az egyiket gyűlöli és a másikat szereti; vagy az egyikhez ragaszkodik és a másikat megveti. Nem szolgálhattok Istennek és a Mammonnak.
25
Azért azt mondom néktek: Ne aggodalmaskodjatok a ti éltetek felől, mit egyetek és mit igyatok; sem a ti testetek felől, mibe öltözködjetek. Avagy nem több-é az élet hogynem az eledel, és a test hogynem az öltözet?
26
Tekintsetek az égi madarakra, hogy nem vetnek, nem aratnak, sem csűrbe nem takarnak; és a ti mennyei Atyátok eltartja azokat. Nem sokkal különbek vagytok-é azoknál?
27
Kicsoda pedig az közületek, aki aggodalmaskodásával megnövelheti termetét egy arasszal?
28
Az öltözet felől is mit aggodalmaskodtok? Vegyétek eszetekbe a mező liliomait, mi módon növekednek: nem munkálkodnak, és nem fonnak;
29
De mondom néktek, hogy Salamon minden dicsőségében sem öltözködött úgy, mint ezek közül egy.
30
Ha pedig a mezőnek füvét, amely ma van, és holnap kemencébe vettetik, így ruházza az Isten; nem sokkal inkább-é titeket, ti kicsinyhitűek?
31
Ne aggodalmaskodjatok tehát, és ne mondjátok: Mit együnk? vagy: Mit igyunk? vagy: Mivel ruházkodjunk?
32
Mert mind ezeket a pogányok kérdezik. Mert jól tudja a ti mennyei Atyátok, hogy mind ezekre szükségetek van.
33
Hanem keressétek először Istennek országát, és az ő igazságát; és ezek mind megadatnak néktek.

34
Ne aggodalmaskodjatok tehát a holnap felől; mert a holnap majd aggodalmaskodik a maga dolgai felől. Elég minden napnak a maga baja.

Lukács Evangéliuma:12:31   Csak keressétek az Isten országát, és ezek mind megadatnak néktek.
Kolosse levél:3:1-17:Annakokáért ha feltámadtatok a Krisztussal, az odafelvalókat keressétek, ahol a Krisztus van, az Istennek jobbján ülvén,Az odafelvalókkal törődjetek, nem a földiekkel.
3
Mert meghaltatok, és a ti éltetek el van rejtve együtt a Krisztussal az Istenben.
4
Mikor a Krisztus, a mi életünk, megjelen, akkor majd ti is, Ő vele együtt, megjelentek dicsőségben.
5
Öldököljétek meg azért a ti földi tagjaitokat, paráznaságot, tisztátalanságot, bujaságot, gonosz kívánságot és a fösvénységet, ami bálványimádás;
6
Melyek miatt jő az Isten haragja az engedetlenség fiaira;
7
Melyekben ti is jártatok régenten, mikor éltetek azokban.
8
Most pedig vessétek el magatoktól ti is mindazokat; haragot, fölgerjedést, gonoszságot és szátokból a káromkodást és gyalázatos beszédet.
9
Ne hazudjatok egymás ellen, mivelhogy levetkeztétek amaz ó embert, az ő cselekedeteivel együtt.
10
És felöltöztétek amaz új embert, melynek újulása van Annak ábrázatja szerint való ismeretre, aki teremtette azt:
11
Ahol nincs többé görög és zsidó: körülmetélkedés és körülmetélkedetlenség, idegen, scithiai, szolga, szabad, hanem minden és mindenekben Krisztus.
12
Öltözzetek föl azért mint az Istennek választottai, szentek és szeretettek, könyörületes szívet, jóságosságot, alázatosságot, szelídséget, hosszútűrést;
13
Elszenvedvén egymást és megbocsátván kölcsönösen egymásnak, ha valakinek valaki ellen panasza volna; miképpen a Krisztus is megbocsátott néktek, akképpen ti is;
14
Mindezeknek fölébe pedig öltözzétek föl a szeretetet, mint amely a tökéletességnek kötele.
15
És az Istennek békessége uralkodjék a ti szívetekben, amelyre el is hívattatok egy testben; és háládatosak legyetek.
16
A Krisztusnak beszéde lakozzék ti bennetek gazdagon, minden bölcsességben; tanítván és intvén egymást zsoltárokkal, dícséretekkel, lelki énekekkel, hálával zengedezvén a ti szívetekben az Úrnak
17
És mindent, amit csak cselekesztek szóval vagy tettel, mindent az Úr Jézusnak nevében cselekedjetek, hálát adván az Istennek és Atyának Ő általa.

Nem elérhető Elisabeth

• Testvérünk
  • *
« Válasz #144 Dátum: 2012 Október 21, 10:48:51 »
ÁMEN! Kedves Ildikó!

:afro: :2smitten:
Taníts akaratod teljesítésére, mert te vagy Istenem! A te jó lelked vezéreljen az egyenes úton!
Zsolt 143,10

• Moderátor
  • Testvérünk
  • *
« Válasz #145 Dátum: 2012 Október 22, 10:01:46 »
1 Pérer: 1:2-9:

... kegyelem és békesség adassék néktek bőségesen.
3
Áldott az Isten és a mi Urunk Jézus Krisztusnak Atyja, aki az ő nagy irgalmassága szerint újonnan szűlt minket élő reménységre Jézus Krisztusnak a halálból való feltámadása által,
 :2smitten: :2smitten: :2smitten:
4
Romolhatatlan, szeplőtelen és hervadhatatlan örökségre, amely a mennyekben van fenntartva számunkra,
5
Akiket Isten hatalma őriz hit által az idvességre, amely készen van, hogy az utolsó időben nyilvánvalóvá legyen.
6
Amelyben örvendeztek, noha most kissé, ha meg kell lenni, szomorkodtok különféle kísértések között,
7
Hogy a ti kipróbált hitetek, ami sokkal becsesebb a veszendő, de tűz által kipróbált aranynál, dícséretre, tisztességre és dicsőségre méltónak találtassék a Jézus Krisztus megjelenésekor;
8
Akit, noha nem láttatok, szerettek; akiben, noha most nem látjátok, de hisztek benne, kibeszélhetetlen és dicsőült örömmel örvendeztek:
9
Elérvén hitetek célját, a lélek idvességét.

Efézus:1:3:
3
Áldott legyen az Isten, és a mi Urunknak, Jézus Krisztusnak Atyja, aki megáldott minket minden lelki áldással a mennyekben a Krisztusban,

Efézus: 2:4-10:
De az Isten gazdag lévén irgalmasságban, az Ő nagy szerelméből, melylyel minket szeretett,
5
Minket, kik meg voltunk halva a vétkek miatt, megelevenített együtt a Krisztussal, (kegyelemből tartattatok meg!)
6
És együtt feltámasztott és együtt ültetett a mennyekben, Krisztus Jézusban:
7
Hogy megmutassa a következendő időkben az Ő kegyelmének felséges gazdagságát hozzánk való jóságából a Krisztus Jézusban.
8
Mert kegyelemből tartattatok meg, hit által; és ez nem tőletek van: Isten ajándéka ez;
9
Nem cselekedetekből, hogy senki ne kérkedjék.
10
Mert az Ő alkotása vagyunk, teremtetvén Általa a Krisztus Jézusban jó cselekedetekre, amelyeket előre elkészített az Isten, hogy azokban járjunk
Titus: 3:5-7:
5
Nem az igazságnak cselekedeteiből, amelyeket mi cselekedtünk, hanem az ő irgalmasságából tartott meg minket az újjászületésnek fürdője és a Szent Lélek megújítása által,
6
Melyet kitöltött reánk bőséggel a mi megtartó Jézus Krisztusunk által;
7
Hogy az ő kegyelméből megigazulván, örökösök legyünk az örök élet reménysége szerint.

1 Korintus: 15: :20
Ámde Krisztus feltámadott a halottak közül, zsengéjök lőn azoknak, kik elaludtak

Kolossé:1:12:

Hálákat adván az Atyának, ki alkalmasakká tett minket a szentek örökségében való részvételre a világosságban;

1Péter:5:4:
És mikor megjelenik a főpásztor, elnyeritek a dicsőségnek hervadatlan koronáját.

• Moderátor
  • Testvérünk
  • *
« Válasz #146 Dátum: 2012 Október 22, 10:40:05 »
Ézsaiás:53.4-5:
Pedig betegséginket ő viselte, és fájdalmainkat hordozá, és mi azt hittük, hogy ostoroztatik, verettetik és kínoztatik Istentől!
5
És ő megsebesíttetett bűneinkért, megrontatott a mi vétkeinkért, békességünknek büntetése rajta van, és az ő sebeivel gyógyulánk meg.

1Péter: 2:24:Aki a mi bűneinket maga vitte fel testében a fára, hogy a bűnöknek meghalván, az igazságnak éljünk: akinek sebeivel gyógyultatok meg.

• Moderátor
  • Testvérünk
  • *
« Válasz #147 Dátum: 2012 Október 22, 10:41:40 »

Efézus 5:16:
Áron is megvegyétek az alkalmatosságot, mert a napok gonoszok.
 ez egy érdekes téma  szerintem: amit mik is tudjuk a minden napjainkban  mindennek megvan az ára! A kolosse 4:5 azt mondja hogy:Bölcsen viseljétek magatokat a kívül valók irányában, a jó alkalmatosságot áron is megváltván.
 Én elgondolkoztam  ezen hogy mit is jelent ez a kérdés?  = Ki  vagy mi a legfontosabb az életünkben???
 Szerintem az igaz válsz ez lenne: A LEGFONTOSABB az ISTENNEL való kapcsolatom az ÚR JÉZUS KRISZTUS engesztelő áldozatáért és a SZENT LÉLÉK  ajándéka HIT által!
Úgy gondolom hogy az idő amit kaptunk ISTENTŐL az egy valódi kincs!és az idő ami elmúlik az soha többé nem jön vissza, ezért bölcsen kell eltölteni azt a kis időt  amit kaptunk ,ahogy Mózes is mondta a :
90 zsoltárba
10:
A mi esztendeinknek napjai hetven esztendő, vagy ha feljebb, nyolcvan esztendő, és nagyobb részök nyomorúság és fáradság, amely gyorsan tovatünik, mintha repülnénk.
11
Ki tudhatja a te haragodnak erejét, és a te félelmetességed szerint való bosszúállásodat?
12
Taníts minket úgy számlálni napjainkat, hogy bölcs szívhez jussunk.!

szóval mit is jelent az hogy áron is megvegyük az alkalmatosságot?
 Szerintem a legfontosabb az hogy megismerjük és felismerjük Isten akaratát és azt meg is cselekedjük követvén az Efézus:5-17 : 16
Áron is megvegyétek az alkalmatosságot, mert a napok gonoszok.
17
Annakokáért ne legyetek esztelenek, hanem megértsétek, mi legyen az Úrnak akarata.

Legyünk tehát  só és világosság! 

Ezrt minden nap az Igével kell élni és hagyni hogy Ő vezessen és szóljon hozzánk!!!
 kövesük a Sámuel példáját:
Sámuel I. könyve:3:10   Akkor eljövén az Úr, oda állott és szólítá, mint annak előtte: Sámuel, Sámuel! És monda Sámuel: Szólj, mert hallja a te szolgád

Márk 9:50:
Jó a só: de ha a só ízét veszti, mivel adtok ízt néki? Legyen bennetek só, és legyetek békében egymással.
Máté: 5:14-16=
14 :
Ti vagytok a világ világossága. Nem rejtethetik el a hegyen épített város.
15
Gyertyát sem azért gyújtanak, hogy a véka alá, hanem hogy a gyertyatartóba tegyék és fényljék mindazoknak, akik a házban vannak.
16
Úgy fényljék a ti világosságtok az emberek előtt, hogy lássák a ti jó cselekedeteiteket, és dicsőítsék a ti mennyei Atyátokat.

János:8:12:
Ismét szóla azért hozzájok Jézus, mondván: Én vagyok a világ világossága: aki engem követ, nem járhat a sötétségben, hanem övé lesz az életnek világossága.

• Moderátor
  • Testvérünk
  • *
« Válasz #148 Dátum: 2012 Október 22, 19:52:53 »

KI a JÓ PÁSZTOR?
 az Igében azt olvasuk hogy az Úr a Jó pásztor:
Zsoltár:80:2
Oh Izráelnek pásztora, hallgass meg, aki vezérled Józsefet, mint juhnyájat; aki Kérubokon ülsz, jelenj meg fényeddel!
 tehát már Dávid is Pásztornak nevezte az Urat!  ISmerte a Jó pásztor hiszem ő maga is pásztor volt a juhoknál.
Az Úr a mI pásztorunk :
János :10:11:Én vagyok a jó pásztor: a jó pásztor életét adja a juhokért.
János :10:14:Én vagyok a jó pásztor; és ismerem az enyéimet, és engem is ismernek az enyéim,
  Ő az életét adta értünk :meghalt a Golgotai keresztfán , csak azért hogy megmentsen mert  szeret minket:
Jeremiás:31:3:Messzünnen is megjelent nékem az Úr, mert örökkévaló szeretettel szerettelek téged, azért terjesztettem reád az én irgalmasságomat.
és Ő JÉZUS,  JESHUA ISTEN EGYSZÜLÖTT FIA, ő a JÓ pásztor, és a jó pásztor törődik a nyájjal:
EZÉKIEL:34:8-16:Élek én, ezt mondja az Úr Isten, mivelhogy az én nyájam ragadománynyá lőn, és lőn az én nyájam mindenféle mezei vadak eledelévé, pásztor hiányában, és nem keresték az én pásztoraim az én nyájamat, hanem legeltették a pásztorok önmagokat, és az én nyájamat nem legeltették;
Ennekokáért, ti pásztorok, halljátok meg az Úr beszédét:
Így szól az Úr Isten: Ímé, megyek a pásztorok ellen, és előkérem nyájamat az ő kezökből, s megszüntetem őket a nyáj legeltetésétől, és nem legeltetik többé a pásztorok önmagokat, s kiragadom juhaimat szájokból, hogy ne legyenek nékik ételül.
Mert így szól az Úr Isten: Ímé, én magam keresem meg nyájamat, és magam tudakozódom utána.
Miképpen a pásztor tudakozódik nyája után, amely napon ott áll elszéledt juhai között; így tudakozódom nyájam után, és kiszabadítom őket minden helyről, ahova szétszóródtak a felhőnek s borúnak napján.
És kihozom őket a népek közül s egybegyűjtöm a földekről, és beviszem őket az ő földjökre, és legeltetem őket Izráel hegyein, a mélységekben s a föld minden lakóhelyén.
Jó legelőn legeltetem őket, és Izráel magasságos hegyein leszen akluk, ott feküsznek jó akolban, s kövér legelőn legelnek Izráel hegyein.
Én magam legeltetem nyájamat, s én nyugosztom meg őket, ezt mondja az Úr Isten;
Az elveszettet megkeresem, s az elűzöttet visszahozom, s a megtöröttet kötözgetem, s a beteget erősítem; és a kövéret s erőset elvesztem, és legeltetem őket úgy, mint illik.

:019: :pasztor05: :pasztor05:

Nem elérhető torokkarol

• Testvérünk
  • *
« Válasz #149 Dátum: 2012 Október 25, 15:29:05 »
 :afro: :afro: :igen: :igen:

igen! ez igy van ! a Jó pásztor az eletet adta a juhokért :pasztor05: :Jezus01: :Jezus02:!
Az Úr az én pásztorom; nem szűkölködöm.
Fűves legelőkön nyugtat engem, és csendes vizekhez terelget engem.
23 zsolt.