A tegnapi hiozzászólásomhoz a “legyetek szentek-hez” még csak annyit, ahoz, hogy a király gyermeke legyek, tehetek bármit, élhetek úgy mint egy királyi gyermek, beszélhetek úgy mint egy királyi gyermek, öltözhetek úgy mint egy királi gyemek, sőt még lehet bejársom a király elé, attól még nem leszek a király gyermeke, de ha a kirlytól szüllettem, a király gyermeke vagyok, és azért mert a Király gyermeke vagyok, úgy beszélek mint egy királyi gyermek, cselekedhetem azt amit egy királyi gyermek, úgy őltözhetek mint egy királyi gyermek, és járulhatok a király elé de úgy mint az ő gyermeke. Ez nagy külömbség. Az Úr Jézus azt mondta : “ amig olyanok nem lesztek mint a gyermekek, semi képpen nem mentek be az Isten országába” – egy gyermeknek az az egyik fő tulajdonsága, hogy olyan akar lenni mint az ő szülei. Úgy akar őltözni, azt akarja csinálni, úgy beszél mint a szülei, egy szóval olyan akar lenni mint a szülei. Látja a szüleit és azt mondja: “ olyan akarok lenni mint ti “. Ezt megtapasztaltam a gyermekeimnél, főleg mikor még kicsik voltak. Megkérdem ezt miért csináltad így, és ő azt felelte, ezt igy láttam tőled. A lányom ha megfőz egy enivalót azt pont úgy csinálja mint az édesannya, mert tőle tanúlt. Az 2 Kor 3-ban az ige pont ezt mondja:
2Kor 3:18 Mi pedig az Úrnak dicsőségét mindnyájan fedetlen arczczal szemlélvén, ugyanazon ábrázatra elváltozunk, dicsőségről dicsőségre, úgy mint az Úrnak Lelkétől.
Mikor az Urat nézzük, aki a mi Atyánk és példaképünk, mint gyermekei azt mondjuk: “Atyám, ahogy látom dicsőségedet, (a te igédből), ami a te szereteted, jóságod, türelmed, irgalmad, kegyelmed, békességed, örömöd, mind az ami vagy, az csodálatos és olyan akarok lenni mint te. Rád akarok hasonlítani mert ez jó, mert te, jó vagy. Nem akarlak megbántani, megszomorítani, mert te vagy az én drága apukám, az én megváltóm, te annyira szeretsz, szeretni akarlak teljes szívemből” Ezt a Szent Szellem végzi el a mi életünkben, Ő kelti életre bennünk ezt a gyermeki vágyat. Ő az aki elkezdi bennünk ezt az átformáló munkát, az Ő képére es hasonlatosságára,. Napról-napra, évről-ever jobban és jobban hasonlítani rá, ami nem más mint a megszentelődés. Olyan lenni mint Ő.
1Pét 1:14 Mint engedelmes
gyermekek ne szabjátok magatokat a ti előbbi kívánságaitokhoz, a melyek tudatlanságotok alatt voltak bennetek;
1Pét 1:15 Hanem a miképen szent az, a ki elhívott titeket, ti is szentek legyetek teljes életetekben;
1Pét 1:16 Mert meg van írva: Szentek legyetek, mert én szent vagyok.
Máté 5:45 Hogy legyetek a ti mennyei Atyátoknak
fiai, …
- miből látszikmeg az, hogy az Ő fiai vagyunk? A szöveg környezetből kitünik. Ha úgy éljük meg az életet, azzal az indulattal és természettel, ahogy azt ő teszi, és ahogy azt Ő tette. Ha olyanok akarunk lenni mint Ő
Máté 5:48 Legyetek azért ti tökéletesek, miként a ti mennyei Atyátok tökéletes.
Ef 5:8 Mert valátok régen sötétség, most pedig világosság az Úrban: mint világosságnak
fiai úgy járjatok.