Hát döntsd el magad, hogy akarod. Az én fordításomban végig úgy van a fejezet cim:Pál levele a Korinthusbeliekhez, és igy tovább. Mig az online Biblia ugyanezt igy irja: Korinthusi levél.
Gondolom Károli még fontosnak tartotta, hogy egy levél kiknek is íródott.
Ma még egy hitetlennek is az Efezusiaknak íródott levelet adják fel táplálékul, fel sem merült bennem, hogy a gyomrom még nem alkalmas annak a megemésztésére

Most kezdem kapisgálni.
Pl. az Efezusi levelet követő levelek címzése, mit is árul el Isten igazságából.
Azt mondjuk Krisztus Teste, és a Korintuszbeliek szellemi állapotátból idézünk - a nők

Aztán Zsidó levél már az értésünkbe nem is kerül, mert ott felrója a Szemt Szellem, hogy tanítóknak kellene lennetek, akik beoltattak a szelíd olajfába! Beoltattunk?
A tejjel táplálkozók és a kemény eledellel, még a kezdő lépésnél sem megyünk tövább, sőt a
Bibliát helyettesítjük ész érvekkel.
Bocs ha kicsit zúgok, de nagyon mérges vagyok - magamra!
Mert mindent elhittem amit mondtak, a tanítás akármi szele.

Pedig csak
HINNI a SzentSzellemmel beoltott
IGÉBEN szabad.

Persze nem kell magamra mérgelődjek, mert ezt is megengedte a Mindenható, hogy ebből tanuljam meg, mit is jelent a tanítás akármi szele.
Ha ezen nem megyek át, akkor ez is csak betanított emberi parancsolat, dicsőség NEKI hogy erre is rávilágított